Yemen Savunma Bakanı: Deniz güvenliği gelecekteki önceliğimizdir

Yemen Savunma Bakanı: Deniz güvenliği gelecekteki önceliğimizdir

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Savunma Bakanı Muhammed Nasır el-Atıfi şunları söyledi: ‘Bölgesel sularda deniz güvenliği San’a’nın gelecekteki önceliği olacaktır.

Babülmendeb Boğazı, Aden Körfezi, Umman Denizi, Sokotra ve Yemen adaları, üzerinde tam hâkimiyete sahip olduğumuz Yemen topraklarının bir parçasıdır.

Silahlı Kuvvetler, ulusal egemenliği ve deniz egemenliğini tehdit eden her türlü gelişmeye karşı kararlı ve ciddiyetle mücadele etmek için her türlü tedbiri almıştır. Silahlı kuvvetler, liderler, kahramanlar ve onlara bağlı unsurlar, Yemen halkının kaynaklarını ve haklarını yağmalayanlar için inzibat yöntemleri aramaktadır ve uygun zamanda alınacak ve uygulanacak olan inzibat seçenekleri mevcuttur.

Eğer bu seçeneklere başvurursak kimse bizi suçlayamaz. Çünkü, olumlu ve arzu edilen bir sonuca ulaşmak için tüm imkanları sağladık ve düşman duysa da duymasa da uyarımızı yaptık.

Düşmanca, komplocu ve yıkıcı eylemlerden, ülkenin kuşatılmasına kadar bugün şahit olduklarımız, bunun kesin bir kanıtıdır. İşgalciler hiçbir şekilde barış ve huzur istemiyorlar, bölgede istikrar ve barışı sağlama ve Yemen halkının iradesine saygı duyma konusunda gerçek bir istekleri yok.

Düşman, doğrudan savaşını Yemen halkı arasında bir iç çatışmaya dönüştürmeye, onları hem kurtarılmış hem de işgal altındaki eyaletlerde kışkırtmaya ve toplumsal dokuyu parçalamaya çalışıyor.

Yemen silahlı kuvvetleri, Yemen halkının sosyal yapısının etkilenmesine asla izin vermeyecek ve Yemen kimliğini manipüle etmeye yönelik tüm çabalarla mücadele edecektir.’

KAYNAK: Ajanslar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × three =