Ensarullah: Yemen Halkının Saldırganlara Direnmekten Başka Seçeneği Yok

Ensarullah: Yemen Halkının Saldırganlara Direnmekten Başka Seçeneği Yok

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Ensarullah Hareketi’nin siyasi ofisinin üyesi olan Hizam el-Asadi, Yemen ulusunun saldırgan koalisyonla başa çıkmak için direnişten başka yolu olmadığını söyledi.

El-Asadi, Al-Alam Network ile yaptığı söyleşide şunları vurguladı: Yemen’e yönelik saldırıyı yöneten ABD ve İngiltere’nin ana yaklaşımı kamuoyu tarafından biliniyor. Saldırgan koalisyona karşı direnmek tamamen açık ve net bir yaklaşımdır çünkü başka yollar Amerika, Fransa ve İngiltere ile onların bölgesel ve yerel araçları tarafından bloke edilmiştir.

Ensarullah’ın bu lideri, Yemen milletinin özgürlüğü için yüzleşmekten ve direnmekten, onurunu ve egemenliğini yeniden kazanmaktan başka çaresi olmadığını ifade etti. Çünkü Ukrayna savaşının dünyadaki etki ve sonuçları düşünüldüğünde ne savaş ne de barış durumunun devam etmesi yalnızca Amerika’nın çıkarınadır.

El-Asadi, ABD’nin Siyonist örgütün varlığını istikrara kavuşturmak amacıyla bölgedeki araç ve varlıklarını, yani BAE ve Suudi Arabistan’ı kullanarak Yemen sularındaki askeri varlığını doğrudan ve dolaylı olarak güçlendirmeye çalıştığına da işaret etti.

Yemen’deki Amerikan varlığının, özellikle de askeri ve sosyal varlığının savaş ve cephe meselesiyle hiçbir ilgisi olmadığını ve bu ülkenin Yemen’e saldırmakla hangi hedefleri izlediğini gösterdiğini açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one + sixteen =