Tümgeneral Bakıri: Düşman, İran’a karşı, algı ve medya savaşı başlatmıştır

Tümgeneral Bakıri: Düşman, İran’a karşı, algı ve medya savaşı başlatmıştır

İran İslam cumhuriyeti Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, düşmanın İran İslam Cumhuriyeti’ne karşı algı ve medya savaşı başlattığını, çünkü İran ile askeri olarak karşılaşmaktan hayal kırıklığına uğradığını belirtti.

Komutan Bakıri, dün Buşehr’de yerli yetkililerin katılımıyla düzenlenen toplantıda, İran’ın son sıralarda düşmanın çeşitli tehditlerine maruz kaldığına işaretle, bu tehditlerin ülkede istikrarsızlık çıkarma ve halka eziyet etmek için olduğunu kaydetti.

İran halkının tüm ekonomik sorun ve sıkıntılara rağmen düşmanın oyunları karşısında durarak, itiraz ile kargaşayı birbirinden ayırdığını ifade eden Komutan Bakıri sözlerinin devamında Fars Körfezi’nin önemine dikkat çekerek, Amerikalılar ve müttefiklerince İran’a yönelik çeşitli tehditlerin bu önemden kaynaklandığını söyledi.

Genelkurmay Başkanı, İran İslam Cumhuriyeti’nin bölgede kendi iktidarıyla, geçen 2 senede hiçbir uçak gemisinin Fars Körfezi’ne girmediğini ve gelinen aşamada, kendilerinden 1000 deniz milinden uzaklıkta yer aldığını vurguladı.

KAYNAK: Ajanslar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eighteen − twelve =