Suudi Arabistan’da devlet destekli fuhuş skandalı

Suudi Arabistan’da devlet destekli fuhuş skandalı

Suudi hükümetine karşı ünlü bir isim, Suudi Arabistan’da hükümetin desteğiyle fuhuşun yayıldığını ifşa etti.

İRNA’nın haberine göre,  Suudi Arabistan İslami hareketi “El-Islah”ın lideri “Saad Faqih”, sosyal medyada ve internet sitelerinde yayınlanan bir video dosyasında, Suudi Arabistan’da yarı resmi fuhuşu ifşa etti. 

Faqih’in söylediğine göre, Çok tehlikeli ve korkunç bilgiler gösteriyor ki, bazı sitelerde ve yazılımlarda adlar, fotoğraflar, Suudi cep telefonu numaraları, belirli adresler ve ünlü oteller ahlaki yozlaşmanın tüm detaylarıyla birlikte yer alıyor.

İslami El-Islah hareketinin lideri, hükümetin fuhuşu desteklediğini vurgulayarak, ”Hükümet, reformistleri basit bir tweet için yargılıyor ama diğer yandan Mekke’de isim ve fotoğrafla yapılan açık fuhuşu serbest bırakıyor.” dedi.

Faqih, Arap Yarımadası halkının vahiy diyarında fuhuş yapacak kadar inmesinin küstahça bir girişim olduğunu ve hükümetin bunu desteklediğini belirtti.

Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman iktidara geldiğinden beri Suudi Arabistan’da birçok muhalifi ve dini şahsiyeti, insan hakları ve siyasi aktivisti hapse attı ve batı kültürünü teşvik etmeye başladı.

KAYNAK: Aajnslar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one + eleven =