Batılılar Liberal Demokrasi Bahanesiyle Tüm Dünyayı Talan Etti

Batılılar Liberal Demokrasi Bahanesiyle Tüm Dünyayı Talan Etti

Acilnews’in yabanıc basına dayanarak sunduğu habere göre; İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, bugün İsfahan kentinin farklı kesimlerini temsil eden vatandaşlarla bir araya geldi. Ayetullah Hamanei, İsfahan’ı “kültür, bilim ve cihad kenti” olarak nitelendirdi.

İsfahan eyaletindeki su sorununun önemli bir mesele olduğunu kaydeden İmam Hamanei, “Bu konuyla bizzat kendim ilgileniyorum. Bu sorunu çözmek için iyi çalışmalar yapılıyor.” dedi.

Ayetullah Hamanei, 8 yıllık İran-Irak savaşının önemli bir olay olduğunu anlatarak, “O dönemde NATO, ABD, Sovyetler Birliği ve hatta Sovyetler Birliği’ne pek bağımlı olmayan Yugoslavya gibi bazı Avrupa ülkeleri Saddam’ın yanındaydı; Bütün dünya bir cephede, İran İslam Cumhuriyeti de karşı cephedeydi. Bu savaşta elimiz boş olmasına rağmen İran halkının büyük iradesiyle parlak bir zafer elde ettik.” ifadelerini kullandı.

İslam İnkılabı Lideri, yetkililerin ülke sorunlarını çözme doğrultusundaki çabalarına değinerek; “Halkı kışkırtamayan kaos olaylarının önde gelenleri ve arka plandaki unsurlar şimdi de şirret dolu eylemlerini devam ettirerek yetkililerimizi yormak istiyorlar. Ancak kaos bitecek ve milletimiz daha güçlü ve daha motive bir şekilde çalışmalarına ve gelişme yoluna devam edecektir.” dedi.

İslam İnkılabı Lideri, sözlerinde emperyalizmin İslami İran’a karşı temel derdi ile ilgili olarak; “Emperyalizmin İran İslam Cumhuriyeti ile temel sorunu bizim gelişmemizdir, dünyada parlamamızdır. Batı dünyasının liberal demokrasi mantığı tabii ki geçersiz hale gelecektir.” dedi.

İslam İnkılabı Lideri; Batılılar, iki asırdan fazla bir süredir liberal demokrasi bahanesiyle tüm dünyayı talan ettiler. Bir yerde özgürlük yok dediler, başka yeri de demokrasi yok diye işgal ettiler. Demokrasiyi tesis etme bahanesiyle o ülkenin varlığını yağmaladılar. Hindistan ve Çin gibi birçok zengin ülkenin iflas etmesi pahasına Avrupa zengin oldu.

Bunun diğer bariz örneği de Afganistan’dır. Amerikalılar 20 sene Afganistan’da suç ve cinayet işlediler ve 20 yıl sonra Afganistan’ı savaştığı aynı hükümete teslim ettiler. ABD güçleri skandalla bu ülkeden ayrıldı.”

İslam İnkılabı Lideri “Şimdi de İran’da gerçek demokrasi ve din temelinde bir yönetim kendi halkına kimlik kazandırdı, onları diriltti ve gerçekte Batı’nın liberal demokrasi mantığını çürüttü.” dedi.

İslam İnkılabı Lideri sözlerine şöyle devam etti: “İçerideki bazı kişiler, Batı propagandasına dayanarak, İslami yönetimimizde, özgürlük ve demokrasi olmadığını söylüyor, halbuki bu sözlerin ifade edilmesi de bizatihi özgürlüğün göstergesidir, benzer olmayan hükümetlerin iktidara gelmesi de siyasi düşünce açısından halkın seçme hakkının bir göstergesidir.”

İslam İnkılabı Rehberi, İslam Cumhuriyeti’nin Amerika’ya, onun başını çektiği emperyalizme ve onların zorbalık ve zorlamalarının baskısına karşı durduğunu belirterek “İslam Cumhuriyeti’nin güçlü sesi ne zaman yükselse, düşmanın İslami yönetime karşı saldırma çabaları da artıyor.” dedi.

İslam İnkılabı Lideri, “Bu rahatsızlık ve öfke nedeniyle Amerikalılar ve Avrupalılar tüm imkanlarıyla sahaya giriyorlar ama daha önce yapamadıkları ve gelecekte de yapamayacakları gibi hiçbir halt edemeyecekler.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

six − 5 =