İİT, Birleşmiş Milletler’in Filistin’e yönelik eylemini memnuniyetle karşıladı

İİT, Birleşmiş Milletler’in Filistin’e yönelik eylemini memnuniyetle karşıladı

İslam İşbirliği Teşkilatı Pazar akşamı, Birleşmiş Milletler’in Uluslararası Adalet Divanı’ndan Filistin topraklarının İsrail tarafından işgaline ilişkin acil görüş talebini memnuniyetle karşıladı.

İRNA’ya göre bu açıklamada şu ifadelere yer verildi: ”Bu girişim uluslararası toplumun Filistin halkının meşru haklarına verdiği desteğin bir göstergesidir.”

Bu bildiride ayrıca, ”Uluslararası toplumdan bu alandaki çabalarını artırmasını ve ilgili kararlara dayalı olarak İsrail işgalinin sona erdirilmesi için ciddi girişimlerde bulunmasını bir kez daha istiyoruz.” dendi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Özel Siyasi  Komitesi Cumartesi günü, Filistinlileri reddetmenin ve 1967’den sonra kendi kaderini tayin hakkını ihlal etmenin yasal sonuçları hakkında Uluslararası Adalet Divanı’ndan acil görüş talep eden bir karar taslağı için oy kullandı.

Bu komisyonun yaptığı oylamada söz konusu yasa tasarısı 98 lehte ve 17 ret oyla kabul edildi ve 52 ülke çekimser kaldı.

Unutulmamalıdır ki, Birleşmiş Milletler’in en yüksek yargı organı olan Uluslararası Adalet Divanı, 2004 yılında İsrail’in Filistin’de işgal altındaki topraklara ördüğü duvarın uluslararası hukuka aykırı olduğunu ilan etmiştir.

KAYNAK: Ajanslar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × 1 =