Arabistan Saldırganlığı Yemende 170 Bin Kişinin Hayatını Tehlike Altına Attı

Arabistan Saldırganlığı Yemende 170 Bin Kişinin Hayatını Tehlike Altına Attı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen İlaç Tedarik Programı kurumu yaptığı açıklamada, Suudi-Amerikan koalisyonunun Yemen’i abluka altına almaya devam etmesi ve hayati önem taşıyan ilaçların ülkeye girişini engellemesi nedeniyle bu ülkedeki yaklaşık 170.000 hassas hastanın yaşamının risk altında olduğunu duyurdu.

Habere göre, Yemen’deki İlaç tedarik programı kurumu, ablukanın bu ülkedeki hayat kurtarıcı ve hayati ilaçlar üzerindeki etkileri hakkında bir basın toplantısı düzenledi.

Açıklamada; Amerika Birleşik Devletleri ve Suudi Arabistan’ın saldırganlığının ve bu ülkenin ablukasının devam etmesinin, bu programın etkinliğini durdurmak ve Yemen’deki yaklaşık 170 bin savunmasız hastaya yardım ve ilaç sağlamak için bir tehdit olduğunu vurguladı.

Açıklamada, saldırgan Suudi koalisyonundan da Sana’a havaalanının koşulsuz olarak yeniden açılmasına izin vermesi ve Yemen’e ilaç girişini engellememesi isteniyor.

Yemen’deki ilaç tedarik programı ayrıca uluslararası toplumdan ve ilgili BM kurumlarından bu ülkedeki hastalara hayati ilaçlar sağlamasını ve bu programla aktif olarak işbirliği yapmasını istedi.

Ayrıca yapılan açıklmada, Böyle bir durumda, sekiz yıllık kuşatma sırasında diyabet, kanserli tümörler ve karaciğer hastalıklarında bir artışla karşı karşıya olduklarını belirttiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × 3 =