BAE’nin Yemen Adalarına Karşı Tehlikeli Komplosu

BAE’nin Yemen Adalarına Karşı Tehlikeli Komplosu

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen Enformasyon Bakan Yardımcısı Fahmi Yousefi, BAE’nin Yemen adalarına yerleşmesinin, bölgenin su kaynaklarına hakim olmak için büyük bir Siyonist komplonun parçası olduğunu söyledi.

Yemen’in Enformasyon Bakan Yardımcısı, BAE’nin Bab al-Mandab’daki stratejik Mayon adasına yerleşiminin Yemen adalarına yönelik büyük komplonun bir parçası olduğunu söyledi.

Fahmi, Siyonist rejimin Yemen adalarını BAE üzerinden, yani normalleşmeye çalışan ilk ülke üzerinden ele geçirmeye çalıştığını, bu nedenle BAE’nin Al şehrinin Yekhtal bölgesinde bir yerleşim inşa ettiğini sözlerine ekledi.

Siyonist rejimin BAE’nin gözetiminde Hanish Adası ve Sokotra’da birkaç yerleşim yeri inşa etmeye hazır olduğunu belirtti.

Fahmi, BAE’nin Siyonist rejimin üslerinin Yemen’e taşınması için zemin hazırlamakla meşgul olduğunu ve böylece bu rejimin bölgede üstünlük sahibi olduğunu açıkladı.

Öte yandan BAE, Yemen kıyılarında ve adalarında etkisini artırmaya devam ediyor.

Yemen kaynakları, Abu Dabi’nin Bab al-Mendab Boğazı’na bakan stratejik Mayon adasında bir yerleşim inşaatına başladığını söyledi.

Bundan önce haber kaynakları, BAE’nin Siyonist rejimle birlikte bu adada askeri üsler kurduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fourteen + two =