Abdullahiyan: Nükleer Müzakereler İçin Viyana’ya Bir Heyet Göndereceğiz

Abdullahiyan: Nükleer Müzakereler İçin Viyana’ya Bir Heyet Göndereceğiz

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, başkent Tahran’da düzenlediği basın toplantısında İran ile UAEA arasındaki ilişkilere dair açıklamada bulundu.

Abdullahiyan, nükleer çalışmalar nedeniyle İran’a uygulanan yaptırımların kaldırılması için yürütülen müzakerelerin son durumuna değinerek, “Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ile müzakereleri başlatmak ve iş birliğini güçlendirmek için önümüzdeki günlerde İran’dan Viyana’ya bir heyet göndereceğiz.” açıklamasında bulundu.

UAEA’nın teknik konulara odaklanması halinde İran’a yöneltilen suçlamaların çözüme kavuşturulacağını umduğunu söyleyen Abdullahiyan, Amerikalı yetkililerin bazı “çelişkili” açıklamalarına rağmen, anlaşmanın nihai adımlarına ulaşılması doğrultusunda Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell aracılığıyla mesaj alışverişinin devam ettiğini belirtti.

Abdullahiyan, Viyana müzakerelerinin yeniden başlamasına ilişkin son durumu görüşmek üzere Borrell ile bir telefon görüşmesi yapacağını da sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 − 5 =