Amerikalılar 55 Suriye Petrol Tankerini Çaldı

Amerikalılar 55 Suriye Petrol Tankerini Çaldı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Amerikalı işgalciler Suriye petrolünü yağmalamaya devam ediyor ve bugün 55 Suriye petrol tankerini çaldılar.

Amerikalı işgalciler Suriye petrolünü yağmalamaya devam ediyor, bu yüzden bugün Haseke’deki petrol sahalarından yeni bir Suriye petrol sevkiyatını yağmaladılar ve kuzey Irak’taki yasadışı üslerine aktardılar.

El-Arabiya banliyölerindeki yerel kaynaklar, Amerikan işgal güçlerinin Haseke banliyölerinden Suriye’ye çalıntı petrol taşıyan 55 tankeri El Mahmudiye’den yasadışı geçiş yoluyla Irak’a götürdüğünü duyurdu.

Bu kaynaklar şunları ekledi: Ayrıca Amerikan işgal güçleri Suriye petrolünü çalarken aynı zamanda bu tankerlerle askeri araçlarını da nakletti.

Aralık 2016’da ABD’nin Suriye’deki askeri kolu olarak terör grubu IŞİD”in yenilmesiyle, Amerikan güçleri doğrudan bu grubun yerini aldı ve o andan itibaren IŞİD yerine Suriye petrolünü çıkarmaya ve çalmaya başladılar.

Suriye hükümeti, Suriye’nin doğusundaki ve kuzeydoğusundaki bu milislerin ve Amerikalıların petrol yağmalamaktan başka bir amacı olmadığını ve varlıklarının yasadışı olduğunu defalarca vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

15 − 5 =