İran halkı ülke güvenliği için sokaklarda

İran halkı ülke güvenliği için sokaklarda

İran’ın birçok kentinde, Şiraz’daki Şah Çerağ Türbesi’ne düzenlenen terör saldırısına karşı gösteri düzenlendi.

İran’da Şiraz’daki Şah Çerağ Türbesi’ne düzenlenen terör saldırısını kınayan yüzlerce kişi bugün cuma namazı sonrası başta Tahran olmak üzre bir çok kentte gösteri yürüyüşü düzenledi.

İran’ın Şiraz kentindeki Hazreti Şah Çerağ Türbesi’ne Çarşamba günü düzenlenen terör saldırısında 15 kişi şehit 40 kişi de yaralanmıştı. Saldırıyı IŞİD terör örgütü üstelenmişti.
Yürüyüşe katılan vatandaşlar terör olayı şehit aileleri ile dert ortağı olduklarını belirterek, attıkları sloganla İslami İran düşmanlarından nefretlerini haykırdılar. 

Bu arada Tahran Cuma namazı ardından düzenlenen gösteri ile eşzamanlı olarak şehit Binbaşı Emir Kemendi ve şehit Seyyid Ferid Masumi’nin cenaze töreni de düzenlendi.

İslami Tebligat Koordinasyon Konseyi de bugün düzenlenen gösteri ardından yayınladığı bildiride, Şah-i Çerag -as- türbesindeki kanlı terör olayını kınayarak, bu cinayetin başlıca suçlularının yok olmaya yüz tutmuş müstekbir Amerika ve menhus Siyonist rejim ve müstekbirlerin bölgesel yöneticileri (İbrani-Arap-Batı üçgeni) olarak bildikleri ve bu zorba ve cani yöneticiler özellikle de bölgedeki uşakların, bu cinayetlerinin bedelini ağır şekilde ödeyecekleri ifade edildi.

KAYNAK: Ajanslar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

19 − 1 =