Gantz: Türkiye İlişkilerimizi Geliştirebileceğimiz Küresel Bir Aktör

Gantz: Türkiye İlişkilerimizi Geliştirebileceğimiz Küresel Bir Aktör

Acilnews’in sunduğu habere göre; Resmi bir ziyaret için Ankara’ya gelen Siyonist rejimin Savaş Bakanı Benny Gantz, Cumhurbaşkanı ve Türkiye’nin diğer üst düzey yetkilileriyle bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

Siyonist rejimin Savaş Bakanı Türkiye ile ilişkileri sıcak tutmaya devam etti, Ankara’ya gitti ve bu ülkenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

Benny Gantz, bu gezi sırasında üst düzey Türk yetkililerle görüşürken İran aleyhine istişarelerde bulundu.

İki ülkenin de bölgede istikrar, güvenlik ve refahı korumayı amaçladığını, terörle mücadelenin iş birliği gerektirdiğini belirterek “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, (Milli Savunma) Bakan (Hulusi) Akar’a ve güvenlik güçlerine terör tehdidi altında olan İsrail vatandaşları ve Yahudi toplumuna yönelik hayat kurtaran iş birlikleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Gantz, ilişkilerin istikrarlı bir şekilde sürmesi ve diyalog kanallarının açık tutulması için ekibine talimat verdiğini de belirterek “İsrail Türkiye’yi ekonomik alanda, savunma alanında ve tüm bölgenin istikrarını sağlamada ilişkilerimizi geliştirebileceğimiz küresel bir aktör olarak görüyor” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12 − two =