Şam: Suriye’deki Yasadışı Askeri Varlıklar Sona Ermeli

Şam: Suriye’deki Yasadışı Askeri Varlıklar Sona Ermeli

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Suriye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi, bu ülkedeki herhangi bir yasadışı yabancı askeri varlığın sona erdirilmesinin gerekliliğini vurguladı.

Habere göre, Suriye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Basam Sabbagh, bugün Güvenlik Konseyi toplantısında yaptığı konuşmada şunları vurguladı: Birleşmiş Milletler ve uluslararası hukuk ve derhal sona erdirilmelidir. .

ABD’nin Suriye’deki tek taraflı ve yasadışı eylemlerine değinen Bassam Sabbagh, terörle çeşitli şekillerde mücadele etmenin ve terörü sonsuza dek ortadan kaldırmanın ancak Suriye hükümeti ile tam işbirliği ve koordinasyon ile mümkün olabileceğini kaydetti.

Suriye’nin Birleşmiş Milletler’deki temsilcisi, ABD hükümeti tarafından Suriye’ye karşı ulusal olağanüstü halin uzatılmasını kınadı.

Amerika, Suriye’nin petrol zengini bölgelerindeki varlığını asker ve teçhizat göndererek artırdı; Bu ülkenin insanlarından petrol hırsızlığına yol açan bir varlık.

Suriye Demokratik Güçleri, Suriye’nin doğusunda ve kuzeydoğusunda bulunan Amerikan ordusuna bağlı milislerdir.

Suriye hükümeti, bu ülkenin doğusundaki ve kuzeydoğusundaki bu milislerin ve ABD’nin petrol yağmalamaktan başka bir amacı olmadığını ve yasadışı varlıklarını sona erdireceğini defalarca vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

11 − six =