Suriye’de Yasadışı ABD Üssüne Saldırı

Suriye’de Yasadışı ABD Üssüne Saldırı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Deyr ez-Zor’un doğusunda kimliği belirsiz bir insansız hava aracı ABD askeri karargahını hedef aldı. Haber kaynakları, Suriye’nin doğusundaki Deyrizor vilayetinde Amerikan terörist askerlerinin yasadışı üssünde çok sayıda patlamanın duyulduğunu bildirdi.

Bazı haber kaynaklarına göre, Deyrizor’un doğusundaki Al-Omar meydanında kimliği belirsiz bir insansız hava aracı Amerikan ordusunun karargahını hedef aldı.

Bu saldırıda ölenlerin sayısı hakkında henüz bir bilgi bulunmadığını belirten bu kaynaklar, Amerikan güçlerinin Deyrizor’un doğusundaki el-Mayadin çevresini de bombaladığı bilgisini verdiler.

Suriyeli kaynaklar da bu patlamaların ardından silah sesleri duyulduğunu ve bu üsten ateş sütunlarının yükseldiğini bildirdi. Bölgede Amerikan helikopterleri de uçuşa geçti.

Ayrıca geçen ay Eylül ayının sonunda, bu üs birkaç roket tarafından hedef alındı. Haber kaynakları bu saldırıları bu Amerikan üssüne yönelik “en şiddetli” saldırı olarak nitelendirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × two =