Putin’in özel temsilcisi, Beşar Esad ile görüştü

Putin’in özel temsilcisi, Beşar Esad ile görüştü

Vladimir Putin’in özel temsilcisinin başkanlığındaki üst düzey bir Rus heyeti, Şam’da Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile bir araya geldi. Yapılan görüşmede Suriye ile Rusya arasındaki ikili ilişkilerin genişletilmesine vurgu yapıldı.

Suriye resmi haber ajansı SANA’nın bildirdiğine göre, Alexander Lavrentiev’in başkanlığını yaptığı Rus heyetin üyeleri yaptığı açıklamada şöyle dediler: “Putin, Suriye ile ilişkilerin ve işbirliğinin geliştirilmesine özel önem veriyor. Suriye ile Rusya arasındaki bakanlık koordinasyon toplantıları, gelecekteki işbirliği olasılığını gözden geçirmek ve yeni işbirliği alanlarını belirlemek için bir fırsattır.”

Suriyeli mültecilerin dönüşü konulu uluslararası konferansı takip etmek üzere Rusya ile Suriye arasında beşinci ortak toplantıya katılan bu heyetin üyeleri, toplantıda elde edilen sonuçları Beşar Esad’a sundular.

Beşar Esad, Rusya-Suriye ortak toplantısında elde edilen sonuçların takip edilmesinin ve ortak faaliyetlerin kültürel ve eğitimsel boyuttaki önemine de vurguda bulundu.

KAYNAK: Ajanslar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 + 10 =