Avrupa Ülkelerinden İran Karşıtı Açıklama

Avrupa Ülkelerinden İran Karşıtı Açıklama

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Üç Avrupa ülkesi, Rusya’nın Ukrayna’da İran yapımı insansız hava araçları kullanmasına karşı İran karşıtı açıklamalar yaptı.

Haberde, İngiltere, Fransa ve Almanya, Rusya’nın İran savaşında İran yapımı insansız hava araçları kullandığına ilişkin kanıtlanmamış iddiaları tekrarlarken, BM’den bu konunun Güvenlik Konseyi kararının ihlali olarak değerlendirilip değerlendirilmediğini araştırmasını istedi.

Ukrayna, İran’ın Nükleer Anlaşmasına ilişkin Güvenlik Konseyi’nin 2231 sayılı kararının uygulanmasına ilişkin, düşürülen İHA’ların parçalarının ve yapıların incelenmesi için bu ülkeden BM uzmanlarının ziyaretini talep etti.

Batılı ülkeler geçtiğimiz günlerde Rusya’nın Ukrayna’nın altyapısına saldırmak için kullandığı insansız hava araçlarının İran tarafından yapıldığını iddia etmişti.

İran İslam Cumhuriyeti’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi ve Büyükelçisi Amir Saeed Irwani, 2231 sayılı Kararın uygulanmasına ilişkin bir mektupta, bu iddianın Karar çerçevesinde herhangi bir hukuki dayanağı olmadığını söyledi.

Bu mektupta Amir Saeed Irwani, Ukrayna’nın bu ülkede devam eden savaşta İran’ın tarafsız konumunu görmezden gelmesinden ve kanıtlanmamış bilgilere dayalı hatalı iddia ve pozisyonlarda bulunmaya devam etmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

“Ukrayna, İran’a karşı asılsız iddialar ve 2231 sayılı kararla ilgili siyasi hedeflerin peşinden gidiyor” diye ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

six − two =