Suudi Koalisyonunun Yemen Saldırıları Devam Ediyor

Suudi Koalisyonunun Yemen Saldırıları Devam Ediyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen haber kaynakları Suudi koalisyonunun Yemen’in Hudeyde eyaletine yönelik saldırılarının devam ettiğini duyurdu.

Yemen ordusu ve Hudeyde vilayetindeki halk komitelerinin operasyon odası, Suudi koalisyonuna ait keşif ve casusluk insansız hava araçlarının Al-Tahita ve Hays bölgeleri semalarına girerek devriyeye başladığını duyurdu.

Habere göre, Suudi koalisyonunun roket saldırıları, Hudeyde vilayetinin çeşitli bölgelerinde de devam etti ve Suudi koalisyonuna ait topçu birliği, Hudeyde vilayetindeki Hays ve El-Cebaliye bölgelerini de hedef aldı.

Suudi koalisyonunun keşif ve silahlı insansız hava araçlarının da 6 kez Hais kentindeki bölgeleri hedef aldığı belirtildi. Bu saldırılar, 10 Ekim’de Yemen’de ateşkes sona ererken gerçekleşti.

Daha önce, Yemen müzakere heyetinin başkanı “Muhammed Abdul Salam”, Yemen müzakere heyetinin Yemen ulusunun haklarını vurguladığını ve ateşkesin başarısızlığından saldırgan ülkeleri sorumlu tuttuğunu söyledi.

Saldırgan Suudi koalisyonu tarafından defalarca ihlal edilen Yemen’deki ateşkes, BM istişarelerinin ardından bir kez daha uzatıldı. Bu ateşkesin 2 ay uzatılması 11 Ağustos’ta sona ermiş, yine uzatılmış ve 10 Ekim’de sona ermiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nine + fourteen =