Filistin Aslan Yuvası

Filistin Aslan Yuvası

Arap medyasında, Arin’ul Usud yapılanmasından genel olarak “Filistin direnişi açısından yeni bir soluk” olarak bahsediliyor.

İsrail güçlerinin operasyonlarının hedefinde bu sefer genel olarak Nablus ve Cenin’de etkili olan ve adından giderek daha fazla bahsettirmeye başlayan “Arin’ul Usud (Aslan Yuvası)” adlı bir yapılanma var.

 “General Gantz (İsrail Savunma Bakanı) yaptığı basın açıklamasında Nablus ve Cenin kentlerinin İsrail ordusu için büyük bir tehdit oluşturduğunu itiraf etti. Bunun nedeni de oradaki aktif gençlerin büyük bir halk desteğine sahip olmasıdır. Özellikle de Nablus ve Cenin de faaliyet gösteren Aslan Yuvası adlı yapıya işaret etmektedir. Bu yapı İsrail güçlerinin geçtiğimiz Şubat ayında Balata mülteci kampında 3 Filistinli genci yakalayıp tutuklamak yerine bindikleri arabaya 500 kurşun sıkarak onları tasfiye etmesine karşı bir tepki olarak kuruldu. Aslan Yuvası’nı diğer Filistinli gruplardan ayıran en önemli özelliği ise kadrolarının çoğunluğunun 18 ile 24 arasındaki gençlerden oluşmasıdır.

Yayınladığı ilk beyanda hiçbir örgüte bağlı olmadığını, herhangi bir partiye ya da hizbe çalışmadığını ve herhangi bir örgütle de bir sorunu olmadığını açıkça belirtmişti. 

Bu yapının sloganı “Şehadete kadar yüzünü örtmek, zeytin dalının bırakılması, tüfeğe sarılmak ve şehadete kadar savaş” şeklindedir. Ayrıca bunlar şehitlerinin herhangi bir parti ya da örgüt bayrağına sarılmasını reddediyor. Ve sadece Filistin bayrağına sarıyorlar.

Bu benzeri görülmemiş edebiyat ve sloganlar hücreleri giderek çoğalmakta olan bu grubu İsrail açısından kronik bir baş ağrısı haline getirdi.” 

KAYNAK: İsrailpost.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × three =