Netanyahu: Lapid Hizbullah’a Teslim Oldu

Netanyahu: Lapid Hizbullah’a Teslim Oldu

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Siyonist rejimin eski başbakanı, bu rejim ile Lübnan arasındaki deniz sınırı anlaşmasını tarihi bir teslimiyet olarak değerlendirdi ve Hizbullah’ın kazandığını söyledi.

Son birkaç gündür Siyonist rejim ve medyası, işgal altındaki Filistin ile deniz sınırlarının belirlenmesi konusunda Lübnan’ın çıkarlarına karşı yumuşak bir savaş başlattı.

Bu rejim Lübnan’dan tavizler elde etme planlarını hayata geçirdi. Birincisi, Lübnan’ın dikkate aldığı talepleri ve reformları reddetti. Ardından Lübnan’ı savaş ve yıkımla tehdit etti. Bundan sonra, anlaşmaya hiç dikkat etmeden Karish’ten gaz ve petrol çıkarmaya başlayacağını açıkladı.

İsrail Başbakanı Yair Lapid Salı günü yaptığı açıklamada, ABD’li arabulucunun Lübnan ile deniz sınırlarını belirlemeye yönelik nihai planını kabul ettiğini ve Tel Aviv’in memnuniyetini dile getirdi.

Lapid, Siyonist rejimin güvenlik kabinesinin Lübnan ile mavi sınırların çizilmesine ilişkin anlaşmayı onaylamak için yarın toplanacağı bilgisini vererek, bu anlaşmayı Siyonist rejim için tarihi bir zafer olarak nitelendirerek, bu anlaşmanın tüm güvenlik ve ekonomik talepleri karşıladığını söyledi.

Siyonist rejimin eski başbakanı Benjamin Netanyahu, bu anlaşmaya yanıt vererek, “Bu tarihi bir anlaşma değil, tarihi bir teslimiyettir.”

Netanyahu, Yair Lapid başbakan olduktan sonra “üç ay içinde Hizbullah’ın tüm taleplerine tamamen teslim oldu” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

11 − six =