Hamas’tan Bir Heyet Suriye’ye Gidiyor

Hamas’tan Bir Heyet Suriye’ye Gidiyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre, Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas bir heyet yakında Şam’a gidecek. Suriye’nin El Vatan gazetesi bu haberi duyurdu ve Şam’ın önümüzdeki günlerde Hamas liderlerinden oluşan bir heyeti ağırlayacağını bildirdi.

Hamas geçtiğimiz günlerde bir açıklama yayınlayarak Suriye ile güçlü ilişkiler kurmayı planladığını duyurdu. Hamas, bu açıklamasında Siyonist rejimin Suriye’deki mevzilere yönelik saldırılarını kınadı.

El-Vatan sözlerine şöyle devam etti: Alınan bilgiler, Hamas temsilcilerinin Cezayir gezilerini tamamladıktan sonra Suriye’ye gideceklerini gösteriyor. Hamas’ın Cezayir ziyaretinin amacı Filistin Kurtuluş Örgütü ile barışmaktır.

Filistin Ulusal Mücadele Cephesi Genel Sekreteri Haled Abdul Hamid konuyla ilgili olarak şunları söyledi: Şu anda Cezayir’de bir Hamas heyeti bulunuyor ve bu ayın 13’üne kadar gezisi devam edecek. Görünen o ki, bu gezinin bitiminden sonra hareketin temsilcilerinin Suriye’ye yapacağı ziyaretin zamanını Şam belirleyecek.

Abdülhamid ayrıca, Filistin direniş gruplarının geçen hafta Beyrut’taki toplantısında, Halil el-Hiya’nın Suriye gezisinde Hamas heyetinin başkanı olacağının söylendiğini ve bu hareketin üyelerinin zamanı beklediklerini bildirdi. Şam tarafından belirlenecek gezinin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sixteen − seven =