İran, Rusya ve Çin Bu Sonbaharda Ortak Deniz Tatbikatı Yapacak

İran, Rusya ve Çin Bu Sonbaharda Ortak Deniz Tatbikatı Yapacak

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İran Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkanı, bu sonbaharda İran, Rusya ve Çin arasında ortak bir deniz tatbikatı düzenleneceğini duyurdu.

Habere göre, Tümgeneral Muhammad Bagiri şunları söyledi: İran İslam Cumhuriyeti’nin caydırıcılığı istikrarlı ve dinamik bir aşamaya ulaştı ve düşmanların hareketine paralel olarak İran İslam Cumhuriyeti’nin yetenekleri silah, teçhizat ve insan yetenekleri bakımından eğitim ve tatbikatlarla her geçen gün artmakta, ileri düzeyde ilerlemektedir.

Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkanı, “Geçen yıl ortaya çıkarılan yeteneklerin bir kısmı görüntülenemedi. Ancak bugün füze bölümünde gösterilen “Khybershakhan” füzesi, geçen yıl seri üretilen bir füzedir.” dedi.

Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkanı sözlerine şöyle devam etti: Caydırıcılığın istikrarı, kalplerinde İran İslam Cumhuriyeti’ne karşı kötü niyet taşıyan düşmanlarımızın bu tehditleri gerçekleştirme ve İran İslam Cumhuriyeti’ne karşı pratik önlem alma cesaretine sahip olmaması anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

15 + 7 =