Taşlar Bağlı Köpekler Serbest!

Taşlar Bağlı Köpekler Serbest!

İşgalci Siyonist İsrail tazminat ödemezken, işgale direnen Hizbullah Hareketi ABD tarafından tazminata mahkum edildi….

ABD mahkemesi Hizbullah’a 2006 savaşı nedeniyle tazminat ödemesine hükmetti.

20 Eylül tarihli bir AP raporuna göre, bir grup ABD vatandaşı, New York Brooklyn’deki federal mahkemede Lübnanlı direniş grubu Hizbullah aleyhine açtığı davayı kazandı.

Kararda, Yargıç Steven L. Tiscione davacılara Hizbullah’ın 2006’da İsrail’deki roket saldırılarının maruz kaldığı iddia edilen “fiziksel ve duygusal yaralanmalar” için 111 milyon dolar tazminat ödenmesine hükmetti.

Davacıları temsil eden bir avukat olan Darshan-Leitner, “Yalnızca terörle uğraşanlardan ağır bir bedel talep ederek, şiddete maruz kalan ek kurbanların acı çekmesini ve kaybını önleyebiliriz” dedi.

Mahkeme, Hizbullah’ın ‘İkinci Lübnan Savaşı’ sırasında Lübnan’ı İsrail saldırılarından koruyan eylemlerinin ABD Terörle Mücadele Yasası’nı (ATA) ihlal ettiğine karar verdi.

Vatanseverlik Yasası olarak bilinen ATA, ABD topraklarında terör eylemlerini caydırmak ve bu tür suçların faillerine karşı kolluk kuvvetlerini geliştirmek amacıyla ABD tarafından kurulmuştur.

Bununla birlikte, davacının avukatları, Hizbullah’ın mahkemenin kararları üzerinde fazla düşünmesinin olası olmadığını göz önünde bulundurarak, bunun psikolojik bir kazanç olduğunu kabul ediyor.

Hizbullah’ın medya birimi, AP ile temasa geçtiğinde karar hakkında yorum yapmayı reddetti.

İsrail’in 2006’da Lübnan’a yönelik saldırıları, en az 1.191 Lübnanlı’nın ölümü ve 4.409 kişinin yaralanmasıyla sonuçlandı .

Ek olarak, İsrail saldırılarında 5 BM askeri de dahil olmak üzere en az 56 yabancı uyruklu kişi öldü, en az 37 kişi yaralandı.

İsrail savaş için herhangi bir tazminat ödemedi ve savaş sırasında İsrail ordusuna silah tedarikinde araçsal bir rol oynayan ABD de ödemedi.

BM Genel Kurulu, Kasım 2021’de, İsrail’in Lübnan’a saldırılarından kaynaklanan bir petrol sızıntısı için tazminat olarak 856,4 milyon dolar ödemesini talep eden bir karar lehine ezici bir çoğunlukla oy kullandı.

Temmuz 2006’da İsrail hava kuvvetleri, Jiyeh’deki termik santraldeki depolama tanklarını imha ederek Lübnan kıyı şeridinin yarısını kaplayan 10 km genişliğinde bir petrol sızıntısına neden oldu.

Lübnan Çevre Bakanlığı’na göre, doğu Akdeniz’e 25.000 tondan fazla ağır akaryakıt salınarak “okyanuslardaki en kötü ekolojik felakete ve ilk kez açık deniz dışında bir petrol sızıntısı meydana geldi”.

Kararda, “İsrail, Lübnan hükümetine ve sahilleri kısmen kirlenmiş olan Suriye gibi petrol sızıntısından doğrudan etkilenen diğer ülkelere derhal tazminat ödeme sorumluluğunu taşıyor” denildi.

Karar işgalci rejim İsrail tarafından kabul edilmedi ve BM’deki ABD temsilcileri tarafından sürekli reddedildi.

ABD, savaşın saldırgan doğasına ilişkin genel fikir birliğine rağmen, Lübnan’daki 34 günlük savaş sırasında işlediği suçlardan dolayı İsrail’i kınamayı amaçlayan tüm BM kararlarına karşı oy kullandı ve veto etti.

KAYNAK: İsrailpost.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12 + eight =