Düşman Erbain’in Büyüklüğünü İzlemek Zorunda Kalır

Düşman Erbain’in Büyüklüğünü İzlemek Zorunda Kalır

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, Erbain’in ile ilgili olarak şunları buyurdu. ”Harika bir iş yapıldı; Gün geçtikçe daha iyi, daha güçlü ve daha istikrarlı hale geliyor, her yıl bir önceki yıldan daha iyi oluyor. Batılılar da izlemeye zorlanıyor, analiz edemiyor ve bu hareketten onlar da etkilenecek”.

Erbain, dünyanın her yerinden, her dinden ve ırktan dünyanın özgür insanlarının, özgürlüğün lideri ve tarihin mazlum şehidi Hüseyin bin Ali Seyyid eş-Şuheda’ya olan bağlılıklarını tazeleme mevsimidir. Bugün Hüseyin’in Kızıl Cephesinde mi yoksa düşmanın renkli masasında mı olduğumuza karar verme zamanı.

Erbain fenomeni tarif edilemez bir fenomendir, hiç de eşsizdir, büyük ve harika bir alıştırmadır, bu olağanüstü hareket artık dünyada benzersiz değildir. Batılılar bu hareketin ne anlama geldiğini anlayamıyorlar. Yani propaganda makinelerinin, her şeyden önce, birkaç yıllık sessizlik, “sessizlik komplosu”, dünyanın herhangi bir yerindeki en küçük hareketi yansıtırken, birkaç yıl boyunca bu devasa hareketten hiç bahsetmediklerini, bahsetmediklerini, bir resmini yayınlamadıklarını görebilirsiniz. Bazıları düşmanca analizler, yanlış yorumlamalar yaptı, ki bunlar inananların bakış açısından bariz analizlerdir.

Eğer kendi tarzlarında bir Erbain başlatabilirlerse,

Bu İngiliz radyosunun beğenileri ve bunların benzerleri düşmanca analiz edildi. Bu, Fayyad’ın bu kaynağının patlamasının onları ciddi şekilde bastırdığını ve bunu analiz edemediklerini göstermektedir. Bazen bunu hükümetin elinde başlattıklarını söylediler! Hangi hükümet 10 milyon, 15 milyon insanı -erkek, kadın, yaşlı, genç, farklı insanlar- bir şehirden diğerine yürüyerek en az 80 kilometre çekecek şekilde kurabilir? Hangi hükümet bunu yapabilir? Şimdi, bunun imkansız olduğunu varsayarsak, İslam Cumhuriyeti Hükümeti ve Irak hükümeti bunu başardı, bu bir hükümet mucizesidir, eğer yapabilirseniz! Bunu nasıl yapacağınızı biliyorsanız, hayır, sevgi hariç, inanç hariç, yüksek şehitlerin kanının kaynaması dışında, kimse bunu yapamaz.

Düşman Erbaen’in büyüklüğünü izlemek zorunda kalır

Büyük işler yapıldı ve her geçen gün daha iyi, daha güçlü, daha olgun ve daha köklü hale geliyor, her yıl bir önceki yıla göre daha iyi hale geliyor ve inşallah bundan sonra da devam edecek. Ve Batılılar izlemek zorundalar ve analiz edemiyorlar, anlayamıyorlar ve bu hareketten etkilenecekler.

Erbain Yürüyüşü’nün kurucuları bu geleneği kendi kanlarıyla başlattılar.

Bir gün Benû Abbas’ın halifeleri, Hz. Ebeud’un mezarlarını ve dolayısıyla Mutahhara’nın diğer kabirlerini yıkmak için çaba sarf etmişler, bazıları da canlarından vazgeçmemişler ve “Eğer gelirseniz, ellerinizi keseceğiz, bacağınızı keseceğiz, sizi öldüreceğiz ve aynı zamanda onlar da gidecekler” dediler. Şimdi Erbain’de yürüyerek 20 milyon hacıya ulaşan aynı ayrılışlardı. Eğer kurban olmasaydı, bugün Şekat ve Himane Muhabet Aba Abdillah Hüseyin (as), Erbain yürüyüşü sırasında farklı ülkelerden, Fars ve Türklerden, Avrupa ülkelerinden ve hatta Amerika Birleşik Devletleri’nden oraya gelen insanları gördüğünüz dünyayı öğrenemezdi. Bunu kim yaptı? Bu eserin ilk ve ana kilini Eba Abdillah (a.s.)’ın kabrini ziyaret etmek için canlarını verenler bırakmıştır.

Direniş Cephesinin Gücü

Bugün İslam dünyasındaki gücün örneklerinden biri de Erbain yürüyüşünü görmektir ve bu bizim geri kalanımız benim gücümdür. Erbain’in yürüyüşü İslam’ın gücüdür, gerçeğin gücü İslami Direniş Cephesi’nin gücüdür, milyonlarca insanın büyük bir araya gelmesinin Kerbela’ya, Hüseyin’e, zirveye ve dünyanın tüm özgür insanlarının ondan öğrenmesi gereken kurban ve şehitlik onurunun doruk noktasına doğru nasıl yürüdüğünü gösteren bir yürüyüştür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × 4 =