Seyyid Hasan Nasrallah: Gözlerimiz ve Füzelerimiz Kariş Sahasında, Düşman Ciddi Olduğumuzu Biliyor

Seyyid Hasan Nasrallah: Gözlerimiz ve Füzelerimiz Kariş Sahasında, Düşman Ciddi Olduğumuzu Biliyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İmam Hüseyin’in Erbain vesilesiyle konuşan Hizbullah Genel Sekreteri, direnişin Lübnan’ın haklarından asla mahrum kalmayacağını ve Siyonist rejimin Kariş sahasından gaz toplamasına izin vermeyeceğini söyledi.

Nasrallah, cumartesi günü Baalbek’te İmam Hüseyin’in (a.s) yas tutan Erbainli bir toplantısına hitap etti. Irak’taki Erbain törenine milyonlarca ziyaretçinin katıldığına dikkat çekerek, Ehli-beyt aşıklarının yoğun katılımını “Hazreti İmam Hüseyin’e (a.s) olan sevginin göstergesi” olarak nitelendirdi.

Batı Şeria’daki son gelişmelere ilişkin Hasan Nasrallah, “Bugün düşmanın Batı Şeria’da çok korktuğunu görüyoruz, çünkü Filistinli direnişçiler ve genç nesil düşmana karşı savaşmaktadır.” dedi.

Hasan Nasrallah, Suriye ile ilişkileri normalleştirmeye devam ettiğini açıklayan Hamas’ın Suriye adımını takdir ederek, “Bugün tüm direniş gruplarının birliğine ihtiyacımız var. Suriyelilerin, Lübnanlıların ve Filistinlilerin haklarını alabilmeleri için tek umut Direniş Ekseni’dir.

Nasrallah, Doğu Akdeniz’deki tartışmalı Kariş enerji sahasına dair şu açıklamalarda bulundu:

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah “Gözlerimiz ve füzelerimiz Kariş sahasında. Deniz sınırının çizilmesine ilişkin müzakerelerin gidişatını izliyoruz” dedi.

Kariş gaz sahasından çıkarma, Hizbullah’ın kırmızı çizgisi

Sözlerinin bir başka bölümünde, Kariş gaz sahası ve Siyonist rejimin Lübnan karasularını ele alışı konusuna değinerek, direnişin hakları geri kazanmanın tek yolu olduğunu ve bu hedefe dilenerek ulaşılamayacağını söyledi.

Tüm direniş güçlerinin entegre edilmesi gerektiğini vurgulayan Hizbullah Genel Sekreteri, Lübnanlıların, Filistinlilerin ve Suriyelilerin topraklarına, petrollerine, gazlarına ve onurlarına ulaşmaları için tek umudun direniş olduğunu söyledi.

Deniz sınırlarının çizilmesi konusunda, Lübnan’ın ana ekonomik, geçim kaynağı ve geçim kaynağı krizlerini deniz tabanındaki kaynaklarını toplayarak ortadan kaldırmak için altın bir fırsatın önünde olduğunu söyledi.

Nasrallah, “Lübnan haklı taleplerini karşılamadan önce petrol ve gazın çalışma alanından çıkarılmasına izin vermeyeceğiz” dedi. Siyonist yetkililer, Eylül ayından itibaren çalışmalarından çıkarmaya başlayacaklarını söylediler, ancak geri attılar.”

Lübnanlı direniş lideri daha sonra “Sahasından gaz çıkarmanın başlangıcı kırmızı çizgimizdir” dedi. “Düşmanın tüm tehditlerinin üzerimizde hiçbir etkisi yok, gözlerimiz onun çalışmalarında, füzelerimiz ise onun çalışma alanına yönelik.” Bu bölgede Siyonistlerin gaz üretimi çalışması başlatmasına karşıyız.

“Bence İsrailliler, Amerikalılar ve diğerleri direnişin ciddiyeti hakkında yeterli bilgiye sahipler ve bu konuda şaka yapmıyorlar, ancak çatışma dayatılırsa, buna hazırız” diye ekledi.

UNIFIL olarak bilinen BM güçlerinin (Lübnan İşgal Altındaki Filistin sınırına dayanan) son kararı hakkında konuşan Seyyid Hasan Nasrallah, kararın hiçbir şekilde Lübnan’ın çıkarlarına uygun olmadığını ve yüksek bir risk oluşturduğunu ve işleri Lübnan ordusunun ve hükümetinin gözetiminden ve kararından uzaklaştırmak istiyorlarsa koşulların kendi lehlerine gitmeyeceğini söyledi.

(Son Güvenlik Konseyi kararı uyarınca, unifil güçlerine ek yetkiler verilmiştir ve UNIFIL, görevlerini yerine getirmek için hiç kimseden önceden izin veya izin gerektirmez ve operasyonlarını bağımsız olarak yürütmesine izin verilir).

Hizbullah Genel Sekreteri, Unifil’in kararının Lübnan’ın egemenliğine karşı bir saldırı olduğunu ve Siyonist rejimin bir tuzağı olduğunu vurguladı.

Kapanış konuşmasında Seyyid Hasan Nasrallah, Lübnan’da yeni bir hükümetin kurulmasını ele alarak, kaosu önlemek için herkesin yetersiz kalması ve önümüzdeki birkaç gün içinde bir hükümet kurmak için dürüst davranması gerektiğini söyledi.

Daha sonra, zamanında bir cumhurbaşkanı seçme ihtiyacını vurguladı ve Lübnan cumhurbaşkanının yasal rolünü en iyi şekilde yerine getirmek için en yüksek halk tabanına sahip olması gerektiğini söyleyerek diyalog ve nihai bir seçenek üzerinde anlaşma çağrılarını memnuniyetle karşıladı.

Sayed Hassan Nasrallah ayrıca, Lübnan Bankalarının Bu Günleri’ndeki krize ve bankalara mevduatlarını almak için yapılan silahlı saldırılara da bu sorunun güvenlik yoluyla çözülmemesi gerektiğini, aksine gerçek bir çözüm bulmak için bir komite kurulması gerektiğini söyledi.

Son bölümde, Hizbullah Genel Sekreteri, İran’ın enerji yardımına atıfta bulunarak, “İran İslam Cumhuriyeti’ndeki kardeşlerimiz Lübnan’a elektrik alanında yardım sözü verdiler ve Enerji Bakanlığı’ndan bir heyet yakında İran’ın yardım davasını görüşmek üzere Tahran’a gidecek ve İranlı kardeşler ilk günden itibaren Lübnan’a ve Lübnan halkına yardım etmeye hazır olduklarını açıkladılar” dedi.

Sonunda, Hizbullah lideri Nasrallah konuşmasının devamında Lübnan’ın taleplerinin karşılanmaması halinde Kariş Doğal Gaz Sahası’nın hedef alınacağını ifade etti..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty − three =