Siyonistler Şam’a Saldırdı

Siyonistler Şam’a Saldırdı

Siyonist rejim İsrail’in Suriye’nin başkenti Şam’ın eteklerine hava saldırısı düzenlediği açıklandı.

Suriye devlet televizyonu, ülkenin hava savunmasının Şam’ın güneyinde Siyonist rejimin saldırısına karşılık verdiğini bildirdi.

Suriyeli bir askeri kaynağın aktardığına göre, Siyonist rejimin saldırganlığı 5 Suriye askerinin şehit olmasına yol açtı.

Siyonist rejim güçleri dönüşümlü olarak Lübnan hava sahasını ihlal ederek veya işgal altındaki Golan Tepeleri üzerinden Suriye’nin doğusundaki ve kuzeybatısındaki bölgelere füze saldırıları gerçekleştiriyor.

Bu rejim 15 Eylül’de Halep havaalanını hedef aldı. Bu saldırı Halep havalimanının pistinde hasara yol açtı. Bundan önce Siyonist rejim 9 Eylül’de Şam’ın güneyindeki hedeflere saldırmıştı.

Siyonist saldırılar zaman zaman bazı uluslararası forumlarda eleştiriler de aldı. Örneğin, Birleşmiş Milletler Çarşamba günü yayınladığı bir raporda, İsrail’in Temmuz ayında Şam havaalanına düzenlediği saldırının ülkeye iki hafta boyunca BM yardımı sağlama sürecini aksattığını duyurdu.

Suriye hükümeti, Siyonist rejimin ve onun bölgesel ve batılı müttefiklerinin Suriye hükümetiyle savaşan terörist Tekfirci grupları desteklediğini defalarca ilan etti. Şimdiye kadar Suriye ordusu, işgal altındaki Filistin tarafından Suriye merkezli terörist gruplardan yapılan silah ve mühimmat sevkiyatlarını defalarca ispat etti.

Siyonist Jerusalem Post gazetesi de dün bir haberinde işgal rejiminin Suriye’deki hava saldırılarının son bir ayda arttığını yazdı.

KAYNAK: İsrailpost.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × 2 =