Yahudi bayramlarında Mescid-i Aksa’ya baskın

Yahudi bayramlarında Mescid-i Aksa’ya baskın

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Siyonist rejim İsrail Başbakanı Yair Lapid, yerleşimcilerin Yahudi bayramlarında Mescid-i Aksa’ya baskın yapmalarına izin verdi.

İşgalci rejim İsrail Başbakanı Yair Lapid güvenlik toplantısına başkanlık etti ve yerleşimcilerin Yahudi bayramlarında Mescid-i Aksa’ya baskın yapmalarına izin vermeyi kabul etti .

Toplantı, bu ayki uzun Yahudi tatil sezonunda güvenlik durumunu değerlendirmek için yapıldı.

Kanal 13’e göre, katılımcılar işgal altındaki topraklarda Filistinlilerin öfkesini artıracağından korkmalarına rağmen Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’yı basmasına izin vermeye karar verdi.

Kanal, bir güvenlik kaynağının Mescid-i Aksa’ya yönelik baskınların yasaklanmasının “şu anda gündemde olmadığını” bildirdi. Bir kaynak, İsrail’in bu süre boyunca “tetikte olması gerektiğini” de söyledi.

Siyonist rejim İsrail işgal ordusu, işgal devleti içindeki Filistin direnişinin artmasının ardından Batı Şeria’daki varlığını artırdı. Ordu, Cenin ve Nablus gibi şehirlerde gece tutuklama baskınlarını hızlandırdı. Ancak askerler silahlı Filistin direnişiyle karşılaştı.

İşgal altındaki Kudüs’te Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılar da arttı. İslam alimleri bu tür olaylara acil ve hızlı cevap verilmesi çağrısında bulundular.

Bu yılın başından bu yana, İsrail askerleri işgal altındaki Batı Şeria’da 80’den fazla Filistinliyi öldürdü, bu 2021’e göre keskin bir artışı gösteriyor.

İsrail Askeri İstihbarat Başkanı Tümgeneral Aharon Haliva da Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Yahudi bayramlarının “her zaman hassas bir dönem olduğunu” söylemişti.

“Bölgedeki terörün miktarını azaltmak ve Filistin Yönetimi’nin yönetimini istikrara kavuşturmak Filistinlilerin çıkarınadır.”

Aynı zamanda İsrail’in Filistin Yönetimi’ni istikrara kavuşturmak için doğru şeyleri yapması gerektiğini öne süren Haliva, “Bu bir İsrail güvenlik çıkarıdır.” İfadesini kullanmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × five =