Mescid-i Aksa Vaizinden Siyonist rejimin Kazıları Hakkında Uyarı

Mescid-i Aksa Vaizinden Siyonist rejimin Kazıları Hakkında Uyarı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Mescid-i Aksa Vaizi, Siyonist işgal rejimi işgal altındaki kazıların tehlikeleri konusunda uyardı.

Filistin Bilgi Merkezi’ne göre, Şeyh İkrama Sabri yaptığı açıklamada, İsrail işgalcilerinin Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırganlığının artmasının Arap ve İslam ülkelerininbu siyonist saldırılarını sona erdirmek için harekete geçmesini gerektirdiğini vurguladı.

Siyonist düşmanın Mescid-i Aksa’nın altındaki kazılara milyarlarca dolar harcadığını ancak yine de onların İbrani tarihiyle ilgili küçük bir işarete bile rastlamadığını belirtti.

Mescid-i Aksa vaizi, Arap işadamlarından Filistin ulusunun istikrarını ve sürdürülebilirliğini desteklemek ve Filistin ekonomisinin işgalci rejime bağımlılığını sona erdirmek için mülklerinin ve varlıklarının bir kısmını Filistin’e yatırmalarını istedi.

Daha önce, bu yılın Temmuz ayında, Filistin Dışişleri Bakanlığı, çok geç olmadan El Aksa Camii ve çevresi altındaki kolonyal kazıları durdurmak için uluslararası bir pozisyonun kabul edilmesi çağrısında bulundu.

Bu bildiri aynı zamanda bu kazıları durdurmak ve işgalci Kudüs rejimini bu İslami mekandaki mevcut duruma saygı duymaya ve İslami Vakıf İdaresi’nin yetki ve sorumluluklarına saygı duymaya zorlamak için derhal uluslararası müdahalesi çağrısında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty − eleven =