Mossad lideri konuştu (İsrail kendini savunacak)

Mossad lideri konuştu (İsrail kendini savunacak)

Nükleer anlaşmaya karşı çıkan Siyonist rejim İran’ın yaptırımlardan muaf olmasına karşı.

Mossad, dünya çapında İsraillilere ve Yahudilere karşı bir çok direniş eylemini engelledi, Mossad şefi David Barnea Pazartesi günü geçen Haziran ayında göreve başladığından beri yaptığı ilk konuşmada bu konulara değindi.

ICT Herzliya konferansında yaptığı konuşmada, “İran’ın [İsraillilere/Yahudilere karşı] düzinelerce direniş eylemini engelledik. Kıbrıs’ta bir işadamına yönelik saldırıları durdurduk; Türkiye’de işadamlarına ve diplomatlara yönelik saldırıları durdurduk ve Kolombiya’da bir işadamını kurtardık” gibi birçok olay hakkında detaylı açıklamada bulundu.

“Bu, Devrim Muhafızları ve diğer İran güvenlik örgütleri tarafından işlenen ve liderler [Ayetullah Ali Hamaney] tarafından emredilen devlet terörüdür” iddiasında bulunan Mossad başkanı, bu olayların kendiliğinden değil, planlı sistematik ve stratejik terör eylemleri (!) olduğunu iddia etti.

(İran’da onlarca bilim adamına yapılan suikastlardan bahsetmeyen Mossad görevlisi, Suriye hava sahası ihlal edilerek yapılan onlarca terör amaçlı hava saldırısını da görmezden geliyor..!!)

Geçtiğimiz birkaç ay boyunca, İsrail istihbaratı, İran kaynaklı direniş hücreleri tarafından işletilen ve başta Türkiye ve Yunanistan olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki İsrail ve Siyonistlere yönelik bir dizi silahlı eylem girişimini engelledi.

Peki ya nükleer anlaşma?

Barnea, “Anlaşma imzalandıktan sonra” ve İslam Cumhuriyeti’ne verilecek büyük miktarda parayla “İran eylemlerine karşı hiçbir kısıtlama olmayacak” dedi ve bunun sadece kısa vadeli bir çözüm olduğunu konusunda da ısrarcı.

Barnea, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) tarafından zenginleştirilmiş uranyum sahalarına açılan gözetleme ve yaptırımların, İran’ın taleplerine rağmen kapatılamayacağını, çünkü bunun yalnızca nükleer tırmanışa yol açacağını da sözlerine ekledi.

“İranlı vekiller bizim için gelirse, onları doğrudan vuracağız.”

Barnea, İran’ın “ABD ve AB topraklarında silahlı eylem” peşinde olduğu uyarısında bulunarak, Cumhuriyet’in eski ABD ulusal güvenlik danışmanı John Bolton ve eski ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’ya yönelik suikast girişimlerine dikkat çekti.

KAYNAK: İsrailpost.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three + 20 =