Filistinli tutuklular: Teslim olmayacağız!

Filistinli tutuklular: Teslim olmayacağız!

Siyonist İsrail hapishanelerinde son dönemlerde artan sistematik baskı ve işkenceye karşı çıkan cezaevlerindeki Filistin mahkûmların başlattığı açlık grevi eylemi bir haftayı geride bıraktı.

Filistinli mahkûmlar açlık grevine başladı… 1.000 yiğitten dünyaya mesaj…

Filistin’de büyük cezaevi direnişi birinci haftasına girdi. 1.000 Filistinli mahkûm, Siyonist yönetimin cezaevlerinde uyguladığı sistematik işkence ve ajanlaştırmaya karşı durmak için açlık grevine başladı. Açlık grevine yatan bine yakın mahkûm, “Asla teslim olmayacağız” diyerek baskılar son bulana kadar eylemlerini kararlılıkla sürdüreceklerini ortaya koydu.

Cezaevleri abluka altına alındı

Cezaevlerinde uygulanan baskı ile gazetemize bilgi veren Filistinli Mahkûmlar Kulübü ve Mahkûm ve Eski Mahkûm İşleri Komisyonu temsilcileri şunları kaydetti: “Tutuklulara çifte izolasyon uygulanıyor. Çeşitli cezaevlerinin bazı bölümlerine elektrik sağlanmıyor. Hapishane girişlerine ‘baskı birimleri’ denilen kuvvetler konuşlandırıldı. İstihbarat çalışmaları için sistematik bir işkence uygulanıp tutukluları ajanlaştırma çalışmaları yapılıyor. Öte yandan polis köpekleri ile de mahkûmlara baskı ve onur kırıcı uygulamalar yapılıyor. Yaşanan bu durumlar bu eylemin başlamasına neden oldu.”

“İnsan hakları kuruluşları harekete geçmeli”

Birinci haftasını dolduran açlık grevi eylemi ile ilgili uluslararası toplumun, tüm insan hakları kuruluşlarının harekete geçmesi gerektiğini vurgulayan Filistinli Mahkûmlar Kulübü ve Mahkûm ve Eski Mahkûm İşleri Komisyonu, “İşgalci devletin mahkûmlara yönelik baskıları engellenmelidir. Filistinli mahkûmlar Siyonist kin ve ırkçılık karşısında yalnız bırakılmamalıdır” çağrısında bulundu.

KAYNAK: Milli Gazete

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seventeen + twenty =