ABD Bölgede Füze Savunma Merkezi Kuracak

ABD Bölgede Füze Savunma Merkezi Kuracak

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Amerikan medyası Orta Doğu’daki ABD askeri komutanlığının Suudi Arabistan’da yeni bir askeri test merkezi açma planı geliştirdiğini bildirdi.

ABD askeri yetkililerine atıfta bulunan NBC News web sitesine göre, bu merkez artan dron tehdidiyle mücadele etmek için yeni teknolojileri test edecek ve entegre hava ve füze savunma yeteneklerini test edecek.

İlk planlama Centcom tarafından yapıldı ve program New Mexico’daki ABD Uzun Menzilli Füze Test Tesisi’ne dayanıyor. Merkezin yeri henüz kesinleşmezken, bilgili yetkililer, geniş açık alanlara ve farklı orman (elektronik savaş) yöntemlerini test etme kabiliyetine sahip olması nedeniyle Suudi Arabistan’ın en iyi şansa sahip olduğunu söyledi.

ABD’li bir savunma yetkilisi, “Gelecekteki birçok bölgesel güvenlik çabasının ağırlık merkezi olan Suudi Arabistan için bu bir fırsat” dedi.

Bu web sitesi, bu test tesisinin planlamasının, son yıllarda bir balistik füze cephaneliği ve güçlü bir insansız hava aracı filosu yaratan İran’a karşı Arap ülkeleri ve İsrail (rejim) arasında artan güvenlik işbirliğinin ortasında gerçekleştiğini yazdı.

ABD Başkanı Joe Biden’in Temmuz ayında Orta Doğu’ya yaptığı ziyaret sırasında ABD’li yetkililer, bölge ülkelerinin füze savunmalarını güçlendirme potansiyelini de duyurdular.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × two =