Suriye Dışişleri Bakanlığı: İsrail’in Halep Havaalanına Saldırısı Savaş Suçudur

Suriye Dışişleri Bakanlığı: İsrail’in Halep Havaalanına Saldırısı Savaş Suçudur

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Suriye Dışişleri Bakanlığı, Siyonist rejimin sivil merkezlere yönelik mükerrer saldırısını savaş suçu olarak nitelendirdi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Siyonist rejimin saldırganlığının tekrarı, özellikle Suriye’deki sivil merkezlerin sistematik ve kasıtlı olarak hedeflenmesi, sonuncusu Halep Uluslararası Havalimanı’nın hedef alınmasıdır. uluslararası hukuka göre bir savaş suçu olmalı ve İsrail’den hesap sorulmalıdır.”

Açıklamada, İsrail işgal rejimi yetkililerinin tehlikeli saldırıları yoğunlaştırarak bölgenin barış ve güvenliğini bir kez daha tehdit ettikleri, sivillerin hayatını riske attıkları ve bölgedeki sivil uçuşların güvenliğini tehdit ettikleri belirtilmektedir.

Suriye haber ajansının (SANA) haberine göre, bu açıklamada, Suriye’nin meşru hakkını kullanarak ülkesini ve milletini gerekli tüm araçlarla koruyacağı ve bunu yaparken işgalci rejim yetkililerinin hesap vermesini sağlayacağı vurgulandı.

Suriye haber kaynakları dün gece Siyonist rejimin Halep havaalanını hava saldırılarıyla hedef aldığını bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 − six =