Terörle Tek Başına Askeri Güçle Mücadele Edilemez

Terörle Tek Başına Askeri Güçle Mücadele Edilemez

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Güney Afrika Uluslararası İlişkiler ve İşbirliği Bakan Yardımcısı Maşigo ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi.

Beşar Esad bu görüşmede yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Suriye, iki ülke arasındaki ortak çıkarlar ilkesine dayalı olarak Güney Afrika ile ilişkileri geliştirmeye isteklidir. Gelecekte istikrar ve güvenliğin sağlanması için ülkeler arasında ortak ilişkiler zaruridir.”

Beşar Esad, “Dünya, her geçen gün daha zor durumlara yol açan büyük değişikliklere tanık oluyor ve bu sadece Ukrayna’nın konumundan veya Suriye, Yemen ve Libya’da olanlardan değil, aynı zamanda istikrarsızlığa yol açan ekonomik sonuçlardan da kaynaklanıyor” açıklamasında bulundu.

Suriye Devlet Başkanı açıklamasında, “Terörle tek başına ordu ve askeri güçle mücadele edilemez, çünkü aşırılıkçı düşünce ülkeler arasında hızla yayılıyor ve sınır tanımıyor ve internet üzerinden yayılıyor. Bu nedenle, ekonomik ve kültürel alanlarda ülkeler arasındaki ikili ilişkiler düzeyinde hareketlilik gereklidir” ifadesini kullandı.

Öte yandan Güney Afrikalı yetkili, ülkesinin uzun süredir istikrarsızlıktan mustarip olduğunu ve o dönemde Suriye’nin desteğine minnettar olduklarını ifade etti.

Güney Afrikalı yetkili, mevcut durumun sürekli dostluk ve karşılıklı destek gerektirdiğini de sözlerine ekledi.

KAYNAK: İsrailpost.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fourteen − 7 =