Halil el-Awaudeh’in açlık grevi 166. gününe ulaştı.

Halil el-Awaudeh’in açlık grevi 166. gününe ulaştı.

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Filistinli tutuklu “Khalil Al-Awaudeh”, Siyonist cezaevinde geçici olarak tutulmasını protesto etmek için art arda 166. gün açlık grevine başladı.

İşgal altındaki Filistin dünyası

Filistin Bilgi Merkezi bugün Perşembe günü şunları yazdı: Bu Filistinli tutuklu çok tehlikeli bir durumda ve şu anda 1948’in işgal altındaki topraklarında bir İsrail hastanesinde tedavi görüyor.

El-Awawede’nin serbest bırakılması, son 3 günlük çatışmaların ardından Gazze’de direniş ve Siyonist rejim arasındaki durumu sakinleştirmek için yapılan anlaşmanın maddeleri arasında yer almasına rağmen, Siyonist taraf şimdiye kadar onu serbest bırakmayı kabul etmedi.

“Khalil Awadeh” 2 Temmuz’da grevine yeniden başladı. 111 günlük grevinden sonra, işgalcilerin kendisini serbest bırakma sözü üzerine grevini askıya aldı, ancak sözlerini yerine getirmemekle kalmadı, kendisi için bir kez daha dört aylık idari tutuklama emri çıkardı ve gitti. 2 Temmuz’dan itibaren greve devam.

İslami Cihad hareketinin liderlerinden El-Awawdeh ve Bassam al-Saadi’nin serbest bırakılması, Gazze’de ateşkes için bu hareketin koşullarından biriydi ve bu iki Filistinli mahkumun serbest bırakılması için müzakereler devam ediyor. Arabuluculuk partileri aracılığıyla Perşembe günü, BM elçisinden bir heyetin Al-Saadi ile bir araya geldiği bildirildi. Uluslararası Kızılhaç Komitesi de, ateşkesle ilgili İslami Cihad şartlarına dayanarak Al-Awawdeh ve Al-Saadi’nin serbest bırakılmasına zemin hazırlamak için iki gün önce bu iki mahkumla bir araya geldi.

Siyonist rejim ile İslami Cihad hareketi arasındaki ateşkes anlaşması Mısır’ın arabuluculuğunda yerel saatle (Pazartesi sabahı Tahran saati ile) 23:30’da uygulandı.

Bu ateşkes, Filistin direniş güçlerinin roket saldırılarıyla Gazze Şeridi içinden 58 Siyonist yerleşim yerinin hedef alınmasının ardından kapatıldı ve uygulandı.

Bu anlaşmaya göre Mısır, tutsak Bassam al-Saadi’yi mümkün olan en kısa sürede serbest bırakmaya çalışacak ve ayrıca tutsak Awadeh’in serbest bırakılması için çaba ve taahhütte bulunacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 − ten =