Salman Rüşdi’nin Saldırganının Kimliği Açıklandı

Salman Rüşdi’nin Saldırganının Kimliği Açıklandı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; New York polisi raporunda, İslam Peygamberi’ne (s.a.a) hakaret eden mürted yazar Salman Rüşdi’ye saldıran ve yaralayan kişinin New Jersey yaşayan 24 yaşındaki Hadi Matar adlı genç olduğu belirtildi.

Amerikan medyası, Salman Rüşdi’nin 12 Ağustos 2022 Cuma günü (yerel saatle) saat 11’de Batı New York’taki Chautauqua Center’da bir konuşma yapmak üzereyken saldırıya uğradığını bildirdi.

“Şeytan Ayetleri” adlı kitabının yayınlanmasından sonra Salman Rüşdi Müslümanları kızdırmıştı. Bu nedenle sıkı güvenlik koşulları olan gizli bir hayata yönelmişti. Bu kitabın yayımlanmasından sonra İmam Humeyni (r.a) onun irtidatına ilişkin bir fetva yayınladı.

Şeytan Ayetleri’nin yayınlanmasından ve onun din karşıtı içeriğine yönelik Müslüman itirazlarının artmasından sonraki ilk aylarda Salman Rüşdi’nin bir ayda on beşten fazla ikametgah değiştirdiği söyleniyor.

Şeytan Ayetleri kitabının yayınlanmasına zemin hazırlayan İngiliz hükümeti, çok para harcayarak onun hayatını koruma sorumluluğunu üstlenmişti.

Salman Rüşdi bu saldırıdan önce Amerika’da yaşıyordu ve uzun süre koruma altındaydı. 2007’de İngiltere, Salman Rüşdi’ye dünya çapında Müslüman protestolarını getiren bir ödül verdi.

Daily Mail gazetesi Cuma akşamı haberinde Rüşdi’nin 10 veya 15 yerinden bıçaklandığını iddia ederken, İngilizce yayın yapan başka bir medya da 10 ila 15 yerinden bıçaklandığını yazdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twelve − eight =