Suudi-Umman koridoru İsrail uçuşlarına açılaca

Suudi-Umman koridoru İsrail uçuşlarına açılaca

El Al ve İsrailli rakibi Arkia Havayolları hem Suudi Arabistan hem de Umman üzerinde uçmak için izin başvurusunda bulunduklarını söyledi.

İcra Kurulu Başkanı Dina Ben-Tal Perşembe günü yaptığı açıklamada, bayrak taşıyıcı El Al İsrail Havayolları’nın Umman üzerinden uçma izninin “birkaç gün içinde” nihai hedefe ulaşacağını beklendiğini söyledi.

El Al’ın ikinci çeyrek mali sonuçlarını açıklamasının ardından gazetecilere konuşan Ben-Tal, havayolunun Suudi Arabistan üzerinden uçmak için zaten onay aldığını, ancak Asya’ya giden rotalarda zaman kazanmak için Umman üzerinden uçması gerektiğini söyledi.

Suudi Arabistan geçen ay hava sahasını tüm hava taşıyıcılarına açacağını söyledi. El Al ve daha küçük İsrailli rakibi Arkia daha sonra hem Suudi Arabistan hem de Umman üzerinde uçmak için izin başvurusunda bulunduklarını söyledi.

Suudi hava sahasını İsrail’e ve İsrail’den uçuşlara açmak, ABD Başkanı Joe Biden’in resmi bağları olmayan ülkeleri geçen ayki gezisinin odak noktasıydı.

Ben-Tal, “Yalnızca Suudi Arabistan değil. Tüm rotanın onaylanmasına ihtiyacımız var” dedi.

Tamamen onaylandıktan sonra, Hindistan ve Tayland uçuşlarından yaklaşık 2-1 / 2 saat kısaltacak ve yakıt maliyetlerinden tasarruf sağlayacaktır. Bu popüler destinasyonlara giden mevcut rotalar, Yemen çevresinde Kızıldeniz üzerinden güneye uçarak Suudi hava sahasını pas geçiyor.

“Ağımızı bu yeni (daha kısa) rota etrafında yeniden şekillendirmeyi planlıyoruz,” diyen Ben-Tal, El Al’ın Avustralya gibi noktalara kesintisiz yeni rotalar aradığını da sözlerine ekledi. “Kesinlikle ağımız etrafında büyük bir verimliliğe (fayda) sahip olacak.”

KAYNAK: The Jarusalem Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × five =