BM’den Seyyid Hasan Nasrallah’ın İsrail’e Uyarılarına Tepki

BM’den Seyyid Hasan Nasrallah’ın İsrail’e Uyarılarına Tepki

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Sözcüsü Stephen Dujarric, Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah’ın Siyonist rejime karşı uyarılarına tepki gösterdi.

Habere göre, BM Genel Sekreteri’nin sözcüsü, Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri’nin açıklamalarıyla ilgili bir grup gazetecinin sorularına yanıt olarak şunları söyledi: ”Bölgedeki durumun kırılganlığı konusunda endişeliyiz. Herkesten durumu daha da kötüleştirecek konuşmalardan kaçınmasını rica ediyoruz” dedi.

Bu açıklamalar, Seyyid Hasan Nasrallah’ın dün Aşura konuşmasında Siyonist rejimi uyarması ve Lübnan kaynaklarına bir el uzanırsa bu hareketin onu keseceğini vurgulamasının ardından yapıldı.

Hizbullah Genel Sekreteri dün konuyla ilgili şunları söyledi: “Lübnan’da kararlar bizim elimizde, başkalarının değil. Biz Lübnan halkı son 40 yıldır kuşatmalar, savaşlar ve suikastlarla boğuşuyoruz. İnsanlar için umut verici bir gelecek arayacağız.

Özgür, sevgili, yetenekli bir Lübnanlı için egemenliğini ve onurunu koruma ve doğal kaynakları çıkarma konusunda çaba göstereceğiz. Lübnan için çabalarken, doğal kaynaklarına uzanan her eli durduran, toprağına, köylerine, şehirlerine uzanan her eli kesen bir güç olacağız. Lübnan’ın kaynaklarına uzanan ellerin, toprağına uzanan ellerin kesildiği gibi kesilecektir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seventeen − five =