Son 24 Saatte İki Filistinli Daha Şehit Oldu

Son 24 Saatte İki Filistinli Daha Şehit Oldu

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Geçtiğimiz hafta Siyonist güçler tarafından sebepsiz yere vurulan Huseyin Hassan Qvarig (59 yaşında) aldığı yaraların ciddiyeti nedeniyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Habere göre, geçen Salı günü Nablus’un güneyindeki Hawara kontrol noktasında Siyonist askerler tarafından vuruldu.

Bu şehidin ailesi, Blanson hastanesinin, karnına üç kurşun isabet eden Hassan Qvarig’in aldığı yaralar nedeniyle hayatını kaybettiğini resmi olarak kendilerine bildirdiğini duyurdu.

Geçen hafta Siyonist askerler, Hassan Qwariq’in emirlerini dikkate almadığı bahanesiyle bu silahsız Filistinliye ateş açtı.

Filistin Yönetimi Sağlık Bakanlığı dün (Cuma) Ramallah’ın doğusunda Amjad Nashat Abu Alia adlı 16 yaşındaki Filistinli gencin şehadetini duyurdu.

Bu bakanlıktan yapılan açıklamada, El-Maghir köyünde şehidi Siyonist subayların göğsünden vurduğu ve doktorların onu hayata dönderme çabalarının sonuçsuz kaldığı belirtildi.

Filistin kaynakları dün Ramallah’ın doğusunda düzinelerce Filistinli ile Siyonist yerleşimci arasında bir çatışma olduğunu bildirdi.

Görgü tanıkları, Filistinli yerleşimcilerin Ramallah’ın doğusundaki el-Maghir köyündeki işgalini protesto etmek için yapılan bir gösterinin ardından Filistinliler ile yerleşimciler arasında bir çatışmanın çıktığını ve askerlerin Filistinlilere ateş ettiğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × three =