El Ahbar: “Selam Komutan” İlahisinin Dünya Çapındaki Büyük Etkisi

El Ahbar: “Selam Komutan” İlahisinin Dünya Çapındaki Büyük Etkisi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Lübnan gazetesi El Ahbar, ” Selam Komutan” ilahisinin tüm dünyaya nasıl yayıldığını ve düşmanın bu ilahinin güçlü siyasi yansımaları nedeniyle bu ilahinin etkisinden duyduğu korkuyu araştırdı.

Uluslararası Lübnan Üniversitesi’nde siyaset bilimi profesörü olan Sadegh Al Nabulsi, ” Selam Komutan” ilahisinin küreselleşmesiyle ilgili bir notta, İran ve Lübnan versiyonunun bu ülkenin farklı bölgelerinde okunması, Bu ilahinin popülaritesinin ve farklı ülkelerde söylenmesinin arkasındaki nedenlerin araştırırak şöyle dedi:

”Selam Komutan” ilahisi, İran içinde benzersiz bir karşılamanın yanı sıra, bu ülke sınırları dışında da çok popüler oldu ve Bahreyn Arapça, Irak Arapça, Lübnan Arapça, Kürtçe, Lübnan lehçelerinde farklı versiyonları, Azerice, İngilizce, Pakistan ve .. okundu.

”Selam Komutan” Lübnan versiyonu olan “Selâm Ya Mehdi” bu ülkenin birçok bölgesinde İmam Zaman’ın (a.s) çok sayıda hayranı ile söylendi.

Yazar ayrıca bu ilahinin bazılarının garip bir kültürel alana girdiğini belirtiyor. Bazıları, ilhamları diğer dinlerin alanına giren yumuşak bir dini etki olarak görüyor. Bazıları bunu, Hizbullah’ın destekçilerinin algılarını etkileyerek kendi lehine istikrara kavuşturmak niyetinde olduğu iç denklemlerde bir değişimin başlangıcı olarak görüyor.

Diğerleri bunu büyük bir jeopolitik projenin başlangıcı olarak görür ve bölgedeki direniş ekseninin genişlemesine bağlıyor.. Ayrıca, asıl kaynağı inanç, iyilik, doğruluk ve adalet olan direnişle ilgili herhangi bir sanat eseri hakkında düşmanın hayal gücünün oluşturduğu başka düşünceler ve hayali görüntüler de vardır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 + sixteen =