Jared Kushner’ın Beklenen Kitabı Basılmadan Arapların Eline Ulaştı

Jared Kushner’ın Beklenen Kitabı Basılmadan Arapların Eline Ulaştı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Harper Collins Publishers’ın muhafazakar yazarların kitaplarını yayımlama konusunda uzmanlaşmış bir yan kuruluşu olan Broadside Books, bir yıl önce, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı Jared Kushner’ın kitabını yayınlayacağını ve bu kitabın kesin sonuç vereceğini söyledi.

Bu kitapta Trump yönetimiyle ilgili olayların kapsamlı bir açıklaması ve kapalı kapılar ardında olanların yazıldığını bildirildi.

Yayınevi, Jared Kushner’in kitabının önümüzdeki yılın başlarında, yani 2022’de çıkacağını belirterek, kitabı belirleyici olarak nitelendirdi. Kitap henüz piyasaya sürülmemiş olmasına rağmen, bakanlıkta üst düzey bir yetkili olan ve Ebu Muhammed takma adını taşıyan Suudi Dışişleri Bakanlığı’ndaki MejharAljazeera’nın meslektaşlarından biri, kitabın tam PDF versiyonunu elde edebildi.

Jared Kushner’ın kitabının tam dosyasını, kitabın ilk kez yayınlandığını bilerek ve yalnızca MejharAljazeera web sitesinde yayınlayacağız. Jared Kushner, Kushner’ın kişisel hayatı ve siyasi deneyimi hakkında konuştuğu 59 bölümden oluşan kitabı için “Tarihi Kırmak” başlığını seçti.

Birinci bölümden dördüncü bölüme kadar, Kushner kişisel hayatını anlatıyor ve Holokost’tan kaçan ve Amerika’ya seyahat eden ailesinin hikayesini anlatıyor.

4. Bölümden 59. Bölüme kadar, Trump’ın başkanlığa aday olma kararıyla başlayıp başkanlığının sona ermesiyle biten siyasi deneyimi hakkında konuşuyor.

Ayrıca Ortadoğu, İran, İran nükleer anlaşması ve IŞİD’e karşı mücadele hakkında yazıyor. 11. Bölümün başlığı “Roma’dan Riyad’a” ve Kushner, Biden’ın Suudi Arabistan ziyaretinden bahsediyor.

Ayrıca Suudi veliaht prensi Muhammed bin Salman’dan, Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi olayından ve bin Selman ile petrol üretimini azaltmak için yapılan görüşmelerden bahsediyor.

Kushner, İsrail ile İbrahim Anlaşmalarının sonuçlandırılması için bazı Arap ülkelerindeki yetkililerle müzakere konularına da atıfta bulunuyor.

Kitabın son bölümünde Kushner, Donald Trump’ın Beyaz Saray’daki başkanlığının son anlarını ve Trump’ın Biden’a mesajını anlatıyor.

Kushner, Yahudiliğin bir takipçisi olduğundan ve Yüzyılın Anlaşması olarak bilinen Ortadoğu’daki Amerikan barış planının mimarı olarak kabul edildiğinden, kitabında İsrail ve Abraham Anlaşmaları üzerinde duruyor.

Daha önce, eski ABD Başkanı Donald Trump, damadı Jared Kushner’i İsrail’e Amerika’dan daha sadık olarak nitelendirdi. Bu, alıntıları Business Insider tarafından yayınlanan yazarlar Bob Woodward ve Robert Costa’nın “Tehlike” kitabında geldi.

Meslektaşımız Abu Muhammed’in de Suudi Arabistan ziyareti sırasında Kushner, Ivanka Trump ve Suudi partisi arasında gerçekleşen gizli görüşmeler hakkında bilgi sahibi olduğunu belirtmekte fayda var.

Ayrıca Kushner’in Suudi Arabistan ve BAE’yi yüzyılın anlaşmasına katılmaya ikna etme girişimleri hakkında oldukça gizli bilgilere sahip. MejharAljazeera bu bilgiyi yakın gelecekte yayınlayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ten − three =