İsrail’in Tüm Hedefleri Hizbullah’ın Namlusunun Ucundadır

İsrail’in Tüm Hedefleri Hizbullah’ın Namlusunun Ucundadır

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, Pazartesi akşamı el-Meyadin haber kanalına verdiği röportajda, bölge ve Lübnan’daki son gelişmeleri değerlendirdi.

Hizbullah Genel Sekreteri açıklamalarına şöyle devam etti: ‘Denizde ve karada direnişin noktadan noktaya füzelerinin ulaşamayacağı hiçbir İsrail hedefi yoktur. Lübnan hükümeti, Amerikalı arabulucunun 23. deniz hattıyla ilgili talepleri nedeniyle çok taviz verdi. Top şimdi Lübnan sahasında değil. Çünkü çatışma bölgesi olmayan bir alanda petrol ve gaz çıkarılmasına izin verilmiyor. Şimdi Lübnan, düşmanın reddetmemesi gereken tavizler verdi.

Lübnan hükümeti bu ülkeyi ve kaynaklarını korumak için uygun bir karar veremiyor. Bu nedenle direnişin bir karar vermesi gerekiyor. Amacımız Lübnan’ın petrol ve gaz çıkarmasıdır. Çünkü Lübnan’ı kurtarmanın tek yolu budur. Bu yapılması gereken bir eylemdir. Hiçbir aldatmayı kabul etmeyeceğiz ve hakkımızı geri almalıyız. Amacımız Lübnan’ın petrol ve doğalgaz çıkarmasını sağlamak ve bu ülkenin deniz sınırlarını doğru çizmektir.

Hizbullah, Kariş konusundaki eylemlerini Suriye, İran veya diğer müttefiklerle koordine etmiyor. Petrol konusunda sorun bizde değildir, asıl sorun Lübnan hükümetidir. Lübnan hükümetinin bu konuyu kabul etmesi şartıyla İran’dan akaryakıt ithal etmeye hazırım. Ama Lübnan’da kimse bunu yapmaya cesaret edemiyor. Çünkü Amerika’nın ailesine yönelik yaptırımlarından korkuyor. Bugün Rus ve İran şirketleri Lübnan ile işbirliğine hazır olabilir ama hükümetin buna cesareti yok.

Hizbullah’ın insansız hava araçları işgal altındaki Filistin’e birçok kez girdi ve düşman onu vuramadı. Hizbullah olarak istenen etkiyi elde etmek için düşmanın vurabileceği ikinci tip İHA göndermeye karar verdik. İsrail’i havadan ve denizden insansız hava aracına ateş etmeye zorladık. Böylece onu tuzağa düşürdük. İsrail düşmanı üçüncü insansız hava aracını düşüremedi.’

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seven + 3 =