Amerikalıların Üçte Biri Yozlaşmış Hükümetlerine Karşı Silahlanmaya Hazır!

Amerikalıların Üçte Biri Yozlaşmış Hükümetlerine Karşı Silahlanmaya Hazır!

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Chicago Üniversitesi Siyaset Enstitüsü tarafından yapılan yeni bir ankete göre, Amerikalıların çoğu ABD hükümetinin yozlaşmış olduğuna inanıyor ve yaklaşık üçte biri yakında ona karşı silaha sarılmaları gerekebileceğini söylüyor.

Ankete göre Cumhuriyetçilerin ve bağımsızların üçte ikisi hükümetin “benim gibi sıradan insanlara karşı yozlaşmış ve aldatıcı” olduğunu söylüyor. Liberal seçmenlerin yüzde 51’i bu görüşe sahip olduğu bildiridi.

Hill News web sitesine göre, silah sahiplerinin yüzde 37’si de dahil olmak üzere tüm seçmenlerin yüzde 28’i, Cumhuriyetçilerin yaklaşık yüzde 35’i bir görüş olan vatandaşların yakında hükümete karşı silaha sarılmaları gerekebileceği konusunda hemfikir.

Habere göre bulgular, Temsilciler Meclisi’nin 6 Ocak 2021’de Kongre’ye yönelik saldırısının, Trump’ı 2020 seçimlerini alt üst etme çabalarının merkezine yerleştirmek amacıyla yaza ilişkin son duruşmasını tamamlamasının ardından geldi.

The Hill’e göre, ancak Trump, 6 Ocak’taki ölümcül olaydan ziyade enflasyon, eğitim ve suç konusunda endişe duyan Cumhuriyetçiler arasında hala geniş bir desteğe sahip.

Chicago Üniversitesi’nin yaptığı bir ankete göre, Amerikalıların yaklaşık yüzde 56’sı seçimlerin adil ve doğru olduğunu söylüyor, ancak bu rakam Cumhuriyetçiler arasında yüzde 33.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eleven − 3 =