75 Filistinli Tutuklu Açlık Grevine Başladı

75 Filistinli Tutuklu Açlık Grevine Başladı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; 75 Filistinli mahkum, iki mahkum arkadaşına destek için açlık grevine başlama kararı aldı.

Habere göre, 75 Filistinli tutsak, Raed Rayan ve Halil Awadeh ile dayanışma içinde toplu açlık grevi başlatma kararı aldı.

Raed Rayan ve “Halil Awaudeh aylardır açlık grevindeler ve fiziksel durumları çok kötü. Batı Kudüs’teki Beit Duq kasabasından 28 yaşındaki Raed Rayan, uzun süredir tutuklu kalmasını protesto etmek için 108 gündür açlık grevinde. Önce altı ay hapis cezasına çarptırıldı ve ardından altı ay daha uzatıldı.

Bazen işlem yapılmadan iki yıla kadar süren bu tür gözaltı Filistin’de idari gözaltı olarak bilinir ve insan hakları örgütleri bu tür gözaltıları birçok kez şiddetle protesto etmiştir.

Batı Hebron’un Azna kasabasından 40 yaşındaki Halil Awaudeh ikinci kez açlık grevine başladı ve 22 gündür bu durumda. Önce 111 gün, ardından Tel Aviv rejimi tarafından açlık grevi yaptı. idari tutukluluğuna son vereceğine söz verdi, ancak tutulmadı ve Awadeh grevi yeniden başladı. Şimdi Asif Harofe hastanesinde tedavi altına alındı.

Şu anda 4.600 Filistinli erkek ve kadın mahkûmun 682’si idari gözetim altında tutuluyor. Aynı zamanda, Filistinli mahkumlar idari gözaltıları protesto etmek için 203 gün boyunca mahkemelere gitmeyi boykot etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × four =