Yahudi gazetecinin Mekke’ye nasıl girdiği ortaya çıktı!

Yahudi gazetecinin Mekke’ye nasıl girdiği ortaya çıktı!

Yahudi kanalı Kanal 13 muhabirinin Mekke’ye gizlice girmesi ve çekimler gerçekleştirmesi tepki toplarken, kutsal topraklara nasıl girdiği de ortaya çıktı.

Kanal 13 muhabiri Gil Tamary ve 2 diğer İsrailli muhabir, ABD Başkanı Joe Biden tarafından düzenlenen konferansa katılmak için Suudi Arabistan yönetiminden özel izin alarak ülkeye giriş yaptı.

Tamary’nin verdiği bilgilere göre, Kanal 13’te yayınlanan haberde, muhabirin gizlice Mekke’ye girdiği, Müslüman olmadığı anlaşılmasın diye İngilizce konuştuğu ve Müslüman bir sürücüyle beraber Arafat’a çıktığı bildirildi. Pazartesi günü yayınlanan haber Müslüman dünyasından büyük tepki topladı.

Mekke’ye ve Medine’deki bazı alanlara Müslüman olmayanlar için giriş yasağı bulunuyor. Riyad yönetimi geçtiğimiz haftalarda Yahudi iş adamlarının ve bir hahamın Mescid-i Nebevi’yi ziyaret etmesine izin vermişti.

YAHUDİ GAZETECİNİN MEKKE’YE NASIL GİRDİĞİ ORTAYA ÇIKTI!

Suudi polisi, bir İsrailli gazetecinin İslam’ın en kutsal yeri olan ve sadece Müslümanların girmesine izin verilen Mekke’ye girmesini kolaylaştırdığı belirlenen bir vatandaşın tutuklandığını ve savcılığa sevk edildiğini duyurdu. 

KAYNAK: Milli Gazete

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 − 7 =