Bağdat: Türkiye’nin Saldırıyı Reddetmesi Acı Bir Şaka

Bağdat: Türkiye’nin Saldırıyı Reddetmesi Acı Bir Şaka

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Irak Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin saldırganlığı reddetmesinin “acı bir şaka” olduğunu ve Irak’ın muhtemelen bu saldırıya karşılık olarak ekonomik kartı kullanacağını bildirdi.

Irak Dışişleri Bakanlığı: Şimdiye kadar diplomatik eylemler doğrultusunda mümkün olan en güçlü önlemleri aldık. Bu suçu araştırmak ve uluslararası bir karar çıkarmak için Güvenlik Konseyi’nin özel bir toplantısı için harekete geçtik.

Bağdat, güçlü bir pozisyon alarak bu saldırıların tekrarını engellemeye çalıştığını belirterek, “Son saldırı, Türkiye’nin Irak’a yönelik en tehlikeli saldırganlığıdır.” denildi.

Ankara’nın bu tedbirleri Kürdistan terör örgütlerini gözetme bahanesiyle yaptığına dikkat çekerek, “Türkiye’nin bu ülkenin Irak’a sızmasına izin veren bir anlaşmanın varlığına dair söyledikleri doğru değil. “

Bu öğleden sonra Irak Dışişleri Bakanlığı, Bağdat’taki Türk büyükelçisine güçlü bir protesto notası verdi. Bağdat, Türkiye’nin “Dahuk”a yönelik saldırılarını kınarken, Bağdat’ın söz konusu saldırılara karşı uluslararası tüzüklere dayanarak her türlü önlemi alma hakkına sahip olduğunu vurguladı.

Bağdat, tüm Türk kuvvetlerinin Irak topraklarından çekilmesi gerektiğini belirterek, Türkiye’nin iç sorunlarını Irak sınırlarından uzakta çözmesi gerektiğine dikkat çekti. Irak, Türkiye’nin bu suç için resmi olarak özür dilemesini istiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twelve + thirteen =