İslami Cihad: Biden’in Gezisinin Asıl Amacı Riyad’dır

İslami Cihad: Biden’in Gezisinin Asıl Amacı Riyad’dır

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Filistin İslami Cihad örgütünün üst düzey üyelerinden Muhammed Al-Handi, ABD Başkanı Joe Biden’ın bölgeye yaptığı ziyareti çok az önemsediğini ve bu gezinin onlar için önemli olduğunu söyledi.

Habere El-Handi, bu gezi sırasında Filistin meselesiyle ilgili yeni bir olayın yaşanmasına ihtimal vermeyerek, Kudüs’ün ilanıyla ilgili yeni bir konu yok dedi.

İslami Cihad’ın üyesi ayrıca, ABD hükümetinin İsrail rejimine para, silah ve siyasi destek sağladığını ve Ramallah’a yalnızca boş sözler ileteceğini söyledi.

El-Handi, sözde “Arap NATO” planı hakkında da, böyle bir koalisyon hakkında konuşmak için henüz çok erken çünkü ülkeler arasındaki herhangi bir koalisyonun ortak zorlukları ve hedefleri olmalı ve bu koalisyona aday ülkeler hala aynı çerçevede bakmıyorlar.

İslami Cihad üyesi, Biden’in gezisinin asıl amacının Batı için enerji kaynaklarını güvence altına almak ve Amerika’nın bölgeden ayrılmayacağını ilan etmek olduğunu sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three − 2 =