Bayramlar sıla-i rahim için bir fırsattır

Bayramlar sıla-i rahim için bir fırsattır

Yarın idrak edilecek Kurban Bayramı için bazı tavsiyelerde bulunan Bursa İl Müftü Yardımcısı Ömer Ayan, bayramların sıla-i rahim için fırsat olduğunu söyledi.

Bayram ziyaretleri konusunda İLKHA’ya açıklamalarda bulunan Bursa İl Müftü Yardımcısı Ömer Ayan, önemli hatırlatmalarda bulundu.

Kurban kesildikten sonra etin önemli bir kısmının yetimlere, kimsesizlere ve ihtiyaç sahiplerine vermek olduğunu belirten Ayan, “İbadetin adına uygun olan da budur. 3/1 olan kısmını yakın akrabalara ve gelen misafirlere ikram etmektir. Diğer 3/1’ini de ev halkı için ayırmak güzeldir. Ev halkı tamamen fakir, yılda bir defa et görebilecek bir aile ise etin tamamını da aile için ayırmak mümkündür. Fakir de olsa mutlaka yanında sağında solunda yetim muhtaç kimseler varsa az da olsa ikram etmesi Allah’ın daha hoşuna gidecektir.” dedi.

“Sıla-i rahim İslam’ın önemsediği önemli ibadetlerden bir tanesidir”

Bayramlarda sıla-i rahimin çok önemli olduğunu söyleyen Ayan, “Özellikle bayramlarda yakın- uzak akrabayı gezmek dolaşmak onların hal-hatırını sormak önemlidir. Sıla-i rahim, İslam’ın önemsediği, Allah’ın Kur’an’da Müslümanlardan istediği Peygamber efendimizin teşvik ettiği çok önemli ibadetlerden bir tanesidir. Müslüman anne-babasına kardeşlerine ve yakın- uzak akrabasına bakıma muhtaçlarsa gücü nispetinde bakacak gerektiğinde onları ziyarete gidecektir.” şekline konuştu.

“Kurban bayramı birlik ve beraberlik günüdür”

Ayan, “Hadisi Şerifte Peygamber Efendimiz şöyle buyuruyor; akrabaların seninle irtibatı kesse dahi sen devem et. Kurban bayramı birlik ve beraberlik günüdür. Müslümanların birlik ve beraberliğe çok ihtiyacı vardır. İslam âlemi paramparça olmuş. Kur’an’ı ve sünneti tam manasıyla önemsemediği için Kur’an’a baktığımız zaman ‘toptan Allah’ın ipine sarılın asla ayrılmayın buyurur. Müminler kendi aralarında bağları sıkı tutacak bayramlarda buna birer vesiledir.” diye belirtti.

“Müslümanların birlik ve beraberliğe çok ihtiyacı vardır”

Bugün birlik ve beraberliğe çok ihtiyaç olduğunu belirten Ayan, “İslam ümmeti hatta insanlık âlemi olarak çok ihtiyacımız vardır. Cenab-ı Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Bizleri rızasına layık olan kullarından eylesin. Tüm kardeşlerimizin bayramı mübarek olsun.” diye konuştu.

KAYNAK: Dogruhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × four =