Bugün Arafat’a Bir Milyon Hacı Gidiyor

Bugün Arafat’a Bir Milyon Hacı Gidiyor

Aclnews’in sunduğu habere göre; Hicri 1443 yılının yüzbinlerce hacı adayı, dualarla Arafat’a çıkıyor. Haccın en önemli farizası olan Arafat Vakfesi’ni dualarla yerine getirecek hacı adayları Mekke’den ayrılıp 113 kilometrekarelik ovaya çıktı. Pandemi sebebiyle 2 yıldır ara verilen Arafat’taki büyük buluşma, bu sene 4 milyon yerine 1 milyon Müslüman ile gerçekleştiriliyor.

Terviye günü olan Perşembe günü, (Arefeden bir gün önce) binlerce hacı adayı ikindi vaktinden itibaren otobüslerle uzaklıktaki Arafat Dağı’na çıkmaya başladı.

Yarın Arafat vakfesinin ardından, akşam güneşin batışından sonra hacı adayları 10 kilometre aşağıya inip Müzdelife vakfesine duracaklar. Binlerce hacı adayı sabahın erken saatlerinde haccın en önemli farzlarından biri olan Arafat vakfesini yapmak için harekete geçti.

Terviye gününü Mina’da ibadetle geçiren, yaya giden hacı adayları “Lebbeyk” sedaları ile Mekke-i Mükerreme’ye 7 kilometre uzaklıktaki Mina’ya yürüyerek ulaştı. Zamanı değerlendiren hacı adayları Arefe günü sabah namazı ile birlikte Arafat Ovası’na geçecek. Büyük çoğunluk ise otobüslerle Arafat’a çıktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 − 5 =