İranlı hacı adayı Niyazi: Suudi sağlık personeli hayalimi gerçekleştirerek ibadetimi yapmamı sağladı

İranlı hacı adayı Niyazi: Suudi sağlık personeli hayalimi gerçekleştirerek ibadetimi yapmamı sağladı

İranlı Hacı adayı Ahmed Niyazi, hastanede tedavi altına alındı. Cidde/ İbrahim el Kureyşi

İranlı 60 yaşındaki Ahmed Niyazi, Suudi Arabistan’a geldiğinde Kabe’yi görmek ve Hac görevini aksatmadan gerçekleştirmek istiyordu. Ancak Niyazi, Allah’ın misafirlerini ağırlayan Suudi Arabistan’da rahatsızlandı.

Niyazi, İran’dan geldiğinde Mekke’de farz namazını kılmak istiyordu ancak rahatsızlığı nüksetti. Niyazi, kendisini ibadetini ve yolculuğunu en iyi şekilde tamamlamak için Suudi Arabistan sağlık yetkililerinin ellerine bıraktı.

Niyazi, Şarku’l Avsat’a yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“İslam’ın farz ibadetini yerine getirmek isteğiyle ülkemden ayrıldım. Mekke’ye ulaştığımda rahatsızlandım. Mekke’deki Nur İhtisas Hastanesi’ne nakledildim. Suudi Arabistanlı yetkililerin büyük ilgisi ve özeni kendimi çok iyi hissettirdi. Bu insanlar, ülkelerinde bana çok iyi bir şekilde baktı.”

Niyazi, Hac ibadetinin hayalini uzun yıllardır kurduğunu ve birçok zorluktan sonra nihayet Suudi Arabistan’a ulaştığını belirtti. Rahatsızlanan Niyazi, ibadetini yerine getirememekten aşırı korktuğunu ancak uzman sağlık görevlileri sayesinde yakında taburcu olarak Hac ibadetine devam edeceğini kaydetti.

Suudi Arabistan’a ilk kez gelen Niyazi, hacılara gösterilen büyük ilgiyi ve sunulan hizmetleri önceden tahmin edemediğini belirtti. Niyazi, sağlık görevlileri ve diğer yetkililerin hacı adaylarının yaşadığı zorlukların üstesinden geldiklerini vurguladı.

Niyazi, sağlık ekiplerinin dün kendisini ziyaret etmesinden dolayı takdirlerini sunarak ibadetini tamamladıktan sonra ülkesine döneceğini bildirdi.

Nur İhtisas Hastanesi, son iki gün içinde 4 İranlı hacı adayını ağırladı. İki İranlı hastaneden taburcu olurken Niyazi ve diğer hacı adayının tedavileri sürüyor.

Daha önce yine İran’dan gelen bir hacı adayı Mekke’deyken boğaz ağrısı ile hastaneye başvurmuştu. Mekke’deki Kral Abdullah Tıp Şehri Acil Servisi İranlının göğsünün de ağrıdığını belirledi. Sağlık ekibi, yaptığı çalışmalardan sonra hacı adayının atardamarında bir tıkanıklık olduğunu belirterek İran vatandaşının en iyi tedaviyi almasını sağladı.

KAYNAK: Tturkish.aawsat.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × 3 =