Suudi Koalisyonu Yemen Ekonomisine 160 Milyar Dolar Zarar Verdi

Suudi Koalisyonu Yemen Ekonomisine 160 Milyar Dolar Zarar Verdi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen, işgalci Suudi-Emirlik koalisyonunun yedi yıllık kuşatması ve saldırganlığı sırasında uğradığı zararın miktarı hakkında bir rapor yayınladı;

Yemen’in planlama ve istatistik bakan yardımcısı Ahmed Hacer, El-Mesire’ye verdiği demeçte, “Yemen’in saldırganlığı ve kuşatması GSYİH’yı 2014’e kıyasla yüzde 46 düşürdü.”

Hacer, “Düşen GSYİH’den kaynaklanan birikmiş kayıplar 160 milyar dolara ulaştığını ve uluslararası raporlar, Yemen’in yaklaşık 120 milyar dolarlık ulusal sermayesinin ülkeden çıktığını gösteriyor.” dedi.

Yemen Merkez Örgütü sosyal istatistikler ve nüfus müdür yardımcısı Sam Al-Beşiri de örgütün verilerinin fiziksel varlık kaybını 100 milyar dolar olarak tahmin ettiğini söyledi.

El-Beşiri ayrıca, Yemen kaynaklarının paralı askerler tarafından sürekli olarak yağmalanması ve hibe ve diğer yardımların kesilmesiyle Yemen’in kayıplarının arttığını vurguladı.

Yemen Planlama ve Kalkınma Bakan Yardımcısı Adel el-Hushabi, “Yemen kuşatmasının devam etmesi ülkenin kalkınmasının önündeki en büyük engel ve yeni kayıplara zemin hazırlıyor” dedi.

El-Hushabi, Ulusal ekonomiye verilen dolaylı zarar, doğrudan zarardan çok daha büyük ve ilerlemek için birçok zorluk var ve Yemen’in ekonomik altyapısını hedef almanın, başta kamu hizmetleri olmak üzere ülkenin çeşitli düzeylerdeki sorunlarını ikiye katladığını kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × 1 =