Bu Yılın Başından Bu Yana 62 Filistinli Şehit Oldu

Bu Yılın Başından Bu Yana 62 Filistinli Şehit Oldu

Acilnews’in yabancı basına dayanaak sunduğu habere göre; Filistin Sağlık Bakanlığı, Filistin topraklarında benzeri görülmemiş gerilimin tırmanması nedeniyle bu yılın başından bu yana 62 Filistinlinin şehit olduğunu duyurdu.

Filistin Sağlık Bakanlığı bir raporda, Filistinlilerin Batı Şeria, Doğu Kudüs ve Gazze Şeridi’nde en son bu Perşembe günü Siyonist militanlar tarafından bir Siyonist saldırı sırasında saldırıya uğrayan 29 yaşındaki bir erkekte şehit olduğunu söyledi. Bu genç Beytüllahim’in güneyindeki mülteci kampında şehit oldu.

Al-Quds Al-Arabi gazetesinin haberine göre, dün gece Cenin’in Yabd kasabasında çıkan çatışmada 24 yaşındaki Filistinli bir erkek şehit oldu, 31 yaşındaki bir kız da girişte Siyonist militanlar tarafından vurularak öldürüldü.

Bu bağlamda, Filistin Başbakanı Muhammed Aştia, Siyonist rejimin Başbakanı Naftali Bennett’in kabinesinin “kırılgan uyumunu” sürdürmek için hedefli suikastlar gerçekleştirdiğini belirtti.

Aştia, toplumu tek çatı, iki hava politikasına son vermeye ve Siyonist rejimi cezalandırmaya çağırdı.

Daha önce, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ), Filistinlilerin sahada infazlarına atıfta bulunarak, Siyonist rejimin suçlarını durdurmak için uluslararası bir iddianame çağrısında bulunmuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sixteen + nine =